Verslag voorjaarscompetitie 2011

Team 1: Ondanks de redelijke score van 41 punten eindigde dit team evenals de vorige competitie op de laatste plaats weliswaar gelijk met nummer 5. De wederom goed presterende Ron van Lammeren kreeg net te weinig steun van de overige teamleden. Wellicht bezorgt hun teamrating hen alsnog een plaatsje in de 1e klasse?!

Team 2: Dit team eindigde op de 3e plaats. Na de eerste helft was er stille hoop op een kampioenschap. Rapidity bleek echter veel te sterk. Kees draaide lekker met 61% als resultaat. Denami eindigde iets lager dan Paul. Dat kostte hem een kratje bier.

Team 3: Na degradatie in de vorige competitie volgde nu een kampioenschap, ondanks het gemis van Paul. Na de eerste helft stond dit team vorstelijk bovenaan met een voorsprong van 12 punten op nummer 2. Door nederlagen tegen Nieuw Vennep (zonder Leo) en Tempo Team (zonder Hans L.) was deze voorsprong danig geslonken en moest het kampioenschap in de laatste wedstrijd worden veilig gesteld. Leo en Hans L. scoorden beter dan ooit, terwijl Gert en Hans B. hun verdienstelijke bijdragen leverden.

Team 4: Ook dit team keert, zoals voorspeld, weer terug in de 2e klasse. Het op de tweede plaats eindigende US vormde nooit echt een bedreiging. Bart was ditmaal de sterkste met 86%. John en Stefan scoorden ook naar behoren, terwijl Ruud ietsje achterbleef. Zij zullen als team 3 voor behoud moeten strijden in de 2e klasse.

Team 5: Paul, Max, Cees en Anton draaiden mee in de top van de 4e klasse en eindigen op een keurige tweede plaats. Het was een heel homogeen team met Max als topscorer (61%) op de voet gevolgd door Cees (59%), Paul (56%) en Anton (48%).

Team 6: Ook dit team eindigde op de tweede plaats. Michael bleek een welkome versterking met 70%. Het was jammer dat Hans J. wat achterbleef bij de overige teamleden (Martin, Peter en Hans v.M.). Anders had een eerste plaats er misschien ingezeten.

Team 7: Het zwarte schaap van TSTZ Haarlem deze competitie. In de ranking als tweede genoteerd besloot dit team de competitie op de laatste plaats in de 5e klasse. Wel werd de laatste wedstrijd met 8-2 gewonnen van het toen nog op de eerste positie staande Rapidity. Een onnodige degradatie dus! Hopelijk is er voor hen nog een plaatsje te regelen in de 5e klasse. In ieder geval zullen ze als team 9 gaan strijden in de komende najaarscompetitie.

Team 8: Dit team dreef vooral op Cees F. en Tom B.. Zij besloten de voorjaarscompetitie wederom op plaats 3. Met wat meer steun van de overige teamleden zit er in het najaar wellicht meer in.

Team 9: De derde kampioen van onze club in het voorjaar. Zij presteerden stukken beter vergeleken met de najaarscompetitie en verwisselden hun derde plaats toen voor een eerste plek nu. Als team 8 hopen we op behoud in de 5e klasse.

Hans Luiten