Verslag voorjaarscompetitie 2010

Team 1:
Het vlaggenschip had een mooie loting gekregen. Het moest tweede worden achter het sterke Rapidity. In het begin van het seizoen zag het er matig uit. Maar in de tweede seizoenshelft ging het een stuk beter. Lesley won elke wedstrijd één partij, daarna in de tweede seizoenshelft ging het heel goed met Lesley. Hij haalde Ron Doevendans in qua percentage, daardoor ontloopt hij dat hij bij zijn voorlopige vertrek het zwakste schaap werd. Dit werd namelijk Ron Doevendans. Ron van Lammeren ging wederom als beste speler het seizoen uit. Dit maal met zo’n 70%. Iets lager t.o.v. vorig seizoen. Volgend seizoen met Richard Stoltenkamp (ex-Spaarne) als vervanger van Lesley.

Team 2:
Op papier moest het team derde worden achter Rapidity en US. Maar Amsterdam ’78 had een mix tussen oud en ervaren, en jong en talentvol. Daardoor werd dat team ook netjes tweede achter het sterke Rapidity. Denami was de absolute verrassing met zo’n 66%. Kees en Steven netjes tussen de 40 en 50%.

Team 3:
Dit team de zware taak om wederom degradatie te ontlopen. Zeker met afwezigheid van Ruud, die door een ooglasering niet in vorm kwam en veel wedstrijden moest missen. John had wel weer netjes 66% gehaald. Bart was dit seizoen niet in zijn beste vorm en haalde ook een laag percentage. Helaas is dit team gedegradeerd en zal het weer kampioen moeten worden in de derde klasse.

Team 4:
Het team kreeg met Hans Luiten de gewenste versterking om kampioen te worden in de derde klasse. Dit was vanaf wedstrijd één al te zien. Het team toonde een ijzersterke en constante spelniveau. Het team was dan ook al na speelronde zeven kampioen! Iedereen haalde tussen de 70 en 90%. Volgend seizoen zullen ze een goede kans maken op handhaving!

Team 5:
Dit team was vanuit de derde klasse gedegradeerd. Dit seizoen dus weer de taak om kampioen proberen te worden. Helaas was niet iedereen in vorm dit seizoen. Wel was Martin weer veel aanwezig om te spelen. Hans van Meeteren was niet in zijn beste vorm dit seizoen. Hans Banis verloor één wedstrijd. Op een kleine achterstand werd het team tweede. Volgend seizoen maar weer proberen.

Team 6:
Ook dit team was gedegradeerd. En ook hier was de doelstelling weer terug promoveren. En dat lukte dan ook. Het team speelde zeer constant en won negen wedstrijden en verloor de allerlaatste van de nummer drie. Dus zeer netjes gespeeld, met Anton als absolute verrassing. Het team heeft een goede kans om zich te handhaven volgend seizoen!

Team 7:
In deze poule waren vier teams erg aan elkaar gewaagd. Alleen Rapidity en Heemstede konden niet bij blijven. Fulbert haalde een laag percentage t.o.v. voorgaande seizoenen. Egine begon deze competitie zeer goed maar daalde op het laatste helaas wel van percentage.

Team 8:
Was qua rating ook zwakker dan team 9, dat resulteerde ook in de degradatie van dit team. Op zich een goed seizoen van Hans Jansen, maar de rest van de teams waren net is beter tegen de concurrenten. Volgend seizoen maar weer terug promoveren.

Team 9:
Tom speelde een ijzersterk seizoen! Cees Fielmich bleef dit keer onder Tom staan qua percentage. Ben kon helemaal geen potten breken en ook Kees van Veen bleef helaas een beetje achter. Toch netjes in de middenmoot geëindigd! Volgend seizoen proberen de kampioen lastig te maken.

Bekerteam 1:
John en Bart speelden in de tweede klasse en speelde daar lekker in de middenmoot mee! De finaleplaats was toch al moeilijk geworden en was ook zeker niet de doelstelling. Ook hier had John zo’n 66%.

Bekerteam 2:
Team 2 speelde ook hier heerlijk in de derde klasse. Met een goede roulatie kon het team elke keer genoeg punten pakken. In de eerste ronde werd het eerste boven Rapidity (de uiteindelijke nummer vier van de derde klasse) In de tweede ronde werd wederom team twee eerste, ditmaal boven Spaarne (de uiteindelijke nummer twee in de derde klasse). En in de finale ronde werd zowel HTC als Spaarne met 3-0 opgerold!

Bekerteam 3:
Team 3 kende een moeilijke eerste ronde, hier werden Tom en Wil ternauwernood vierde en plaatste zich voor de tweede ronde. Hier stonden zij in de ratings dus als laatste, maar eindigde als derde! Achter het sterke Bloemenkwartier en Rapidity. Wel werd Rapidity met 4-1 verslagen in de laatste wedstrijd. Maar tijdens de halve finale van de finaleavond konden Tom en Wil geen potten breken en werd het met 3-1 verslagen door Rapidity. Maar tijdens de derde plek finale werd wel weer netjes gewonnen met 3-1 van Rijsenhout. Dus team 3 is netjes derde geworden in de vijfde klasse!

Bekerteam 4:
Dit team lag er snel uit na de niet opgekomen wedstrijden. Jammer want het had zeker kansen.

Met sportieve groet,
Michael Nouris