Verslag voorjaarscompetitie 2009

Fantastisch seizoen voor TSTZ Haarlem!!!

TSTZ Haarlem 1 is KAMPIOEN geworden in de 2e klasse. Met grote overmacht zijn Ron Doevendans, Ron van Lammeren en de grote kartrekker Lesley Wielingen 1e geworden. Met een vrij sterke indeling ASSV 1 en US 6, altijd lastig! Met de eerste wedstrijd werd meteen de toon op het kampioenschap gezet, een 2-8 overwinning bij ASSV! Vervolgens werd er ook gewonnen met 6-4 van US. Toen kwamen de zwakkere ploegen, eerst Uitgeest uit, 1-9 en Lesley van zijn 100% af! Rapidity thuis 10-0 en GTTC uit 0-10! Met zeven verliespunten in 5 wedstrijden, stond team 1 al ruim aan kop! Toen ASSV thuis werd dit keer 7-3 en US uit werd weer 4-6 voor team 1. Vanaf dat moment zat er geen vuiltje meer aan de lucht voor team 1. Eerst werd Uitgeest met 10-0 verslagen, dus er waren nog maar 4 punten nodig om kampioen te worden in de 9e speelronde!!! Maar toen was de eerste tegenslag: Lesley had spit en kon het seizoen opgeven. De punten werden bij Rapidity behaald, 4-6 werd het uiteindelijk. Met Bart Glaudemans als invaller, die verrassend van de oud-eredivisie speler Frans Schram won! Hier bleven zijn overwinningen helaas steken. Laatste plezierwedstrijd tegen GTTC Haarlem werd maar eens duidelijk wie hier de beste vereniging van Haarlem is, 10-0!!! Met Denami als invaller die er ook verrassend twee won. Lesley Wielingen had na twee competitieronden 100%, maar tegen het schaapie van de poule verloor hij één wedstrijd. Uiteindelijk heeft hij er maar twee verloren en dus 91% gehaald en is hij de beste van de poule geworden! Ron Doevendans heeft absoluut een heel goed seizoen gedraaid met 79%, Ron van Lammeren heeft een slechter seizoen gedraaid met 73%. Mannen gefeliciteerd en veel succes in de 1e klasse!

TSTZ Haarlem 2 is dit maal niet gedegradeerd. Doordat het team dispensatie had gehad, mocht het dit seizoen weer 2e klasse spelen. Dit maal hebben ze laten zien waarom dat was, het team werd netjes 3e! Het begon allemaal zo mooi met een 4-6 overwinning bij JOVO die uiteindelijk kampioen zijn geworden! Vervolgens werd er 2-8 verloren van Tazano 96, maar daarna werd ZTTC weggeblazen met 9-1! Helaas ging ZTTC daarna uit de competitie en was er nog één degradatie plaats over. Tegen HTC werd in eerste instantie met 6-4 verloren maar tegen de andere degradatiekandidaat werd er uit, met Denami Boonstra als invaller, met 7-3 gewonnen van Amsterdam ’78. JOVO versloeg dit keer team 2 wel met 6-4, al was het met veel moeite! Tazano 96 werd opnieuw verloren met 8-2. Maar van HTC en Amsterdam ’78 werd netjes met 7-3 gewonnen! Conclusie is dat het team zich fantastisch heeft gehandhaafd in de 2e klasse. Hans Luiten was wel weer de beste man van het team met 60%, Steven begon goed maar zwakte iets af op het laatst, toch netjes 45%. Kees van Boxtel, de plankenkampioen, van TSTZ Haarlem, begon juist zeer zwak maar herstelde zich netjes, uiteindelijk 38% gehaald. Veel plezier in de 2e klasse.

TSTZ Haarlem 3 zou dit seizoen volgens de statistieken degraderen en dit bleek al snel te gaan gebeuren. Ondanks de betere prestaties van Denami Boonstra die met 46% nog aardig het team heeft geholpen. Leo heeft nog voor verrassende overwinningen gezorgd maar heeft helaas maar 25% kunnen halen. Paul van Beers verloor zeer veel wedstrijd in vijven en stond 1 uit 21 en dus 4%! Terwijl hij op 100% stond na één gespeelde wedstrijd. Toch heeft hij op het laatst mooie wedstrijden naar zich toe getrokken en uiteindelijk geëindigd op 13%, hier zat veel meer in, maar helaas. Volgend seizoen maar weer kampioen worden in de 3eklasse!

TSTZ Haarlem 4 is KAMPIOEN geworden in de 3e klasse! Ze gaan dus stuivertje wisselen met team 3. Het team was 9 speelrondes ongeslagen en zonder hele grote overwinningen toch ruim kampioen geworden met 13 punten verschil. John Cornelissen die weer de beste was met nieuwe rubbers, heeft uiteindelijk 87% gehaald. Bart Glaudemans en Stefan Verweij hebben netjes 66% behaald. Ruud Nouris had ook dit seizoen niet zijn goede vorm. De tegenwoordig wat aanvallender spelende Ruud heeft 38% gehaald. Mannen veel succes in de 2e klasse!

TSTZ Haarlem 5 is KAMPIOEN geworden in de 4e klasse! Dit team gaat naar de 3e klasse toe. Met de over het algemeen goed spelende Hans van Meeteren die 75% heeft gehaald. Martin van Westerhoven die in het begin van het seizoen met een knieblessure zat heeft toch nog 53% gehaald en vijf wedstrijden gespeeld. Paul Oomen die toch competitie is gaan spelen heeft netjes 66% gehaald. Peter Schouten begon ook zeer goed door 100% te staan helaas is dit afgezakt tot 60%. Max van Raay was zeer verrassend dit seizoen. Tegen de degradant verliest hij kansloos alles. En tegen de nummer twee wint hij er netjes twee, uiteindelijk heeft hij 40% behaald. Mannen veel succes in de 3e klasse!

Ook TSTZ Haarlem 6 is KAMPIOEN geworden in de 4e klasse! Dit team speelde zeer goed met zo af en toe een ruime overwinning. Met een speler minder en een tragisch begin van het seizoen, dragen zij dit kampioenschap op aan Frank Lansen! Gert van Ee was de absolute kopman van het team. Met 100% en 23 uit 23 wedstrijden. Goos van de Kamp en Cees Numan hebben 66% en 65% behaald. Anton van Alebeek ook netjes dit seizoen met 52%. Mannen veel succes in de 3e klasse!

Oh oh… TSTZ Haarlem 7 kruipt door de oog van de naald. Op twee punten na waren ze bijna gedegradeerd naar de 6e klasse. Deze punten waren behaald op de allerlaatste wedstrijd tegen de kampioen. Wim Hoppe pakte deze punten. Terwijl vorige wedstrijd in 10-0 eindigde. Wim heeft 51% gehaald en Edgar Smit heeft 42% behaald. Jannie Hoppe-Verputten heeft dit seizoen maar 14% behaald. Nel Thijssen bleef steken op 0%. Zet hem wederom weer op volgend seizoen!

TSTZ Haarlem 8 is een team dat verrassende uitslagen kan neerzetten. Met Fulbert Nijpels als kopman is het team altijd verzekerd van punten, 83% is er behaald. Paul Koger is een goede 5e klasser met 59% en Jan-Robbert is dit ook als hij meedoet, 66% is zijn percentage. Egine Nijpels is toch altijd een vraagteken qua punten, 13% is het dit seizoen. Op deze manier zal het team moeilijk kampioen kunnen worden, maar is lijfsbehoud geen probleem. Een derde plek dit seizoen! Veel plezier volgend seizoen!

TSTZ Haarlem 9 is KAMPIOEN geworden in de 6e klasse. Met Tom Bührmann als kopman dit seizoen die 85% heeft behaald en de nummer één van de poule percentagelijst van zijn 100% heeft afgehaald. Cees Fielmich heeft 83% gehaald. Kees van Veen heeft weer netjes 59% gehaald en Ben Houweling heeft 41% gehaald. Veel succes in de 5e klasse!

Met sportieve groet,
Michael Nouris