Verslag voorjaarscompetitie 2008

Het zit de senioren ook niet mee dit seizoen, bijna iedereen heeft geen prettig seizoen gedraaid. En overal waren er verschillende redenen van werkdruk tot ongelukken en van degradatie tot te moeilijk ingedeeld. Vele mensen hadden dit niet verwacht. Omdat vorig seizoen ook al een negatief seizoen was (veel degradaties), waren er meer promoties verwacht. Maar het tegengestelde is waar. Drie degradanten en twee promoties (één kampioensteam). Bij deze nabespreking ga ik alle teams even langs!

TSTZ Haarlem 1
Ron van Lammeren, Lesley Wielingen en aanvoerder Ron Doevendans waren gepromoveerd uit de 3de klasse naar de 2de klasse. Dit was natuurlijk erg leuk voor de club. Vooral omdat GTTC en Spaarne gedegradeerd waren uit de 2de klasse. Daardoor werd TSTZ Haarlem de beste tafeltennisclub uit Haarlem! Maar ze moesten het wel vasthouden en zich handhaven! Het seizoen begon erg slecht, meteen een 9-1 nederlaag bij Rapidity. Dit was de eerste slechte wedstrijd van een hele reeks. De 1ste competitiehelft kan je beschrijven als een net niet lukken begin. Er zijn in totaal zeker 20 punten verloren gegaan in 5-games! Dit was natuurlijk geen positieve inspiratiebron. Het blijf je achtervolgen als je voor de zoveelste keer een 5degame ingaat.

Gelukkig ging de tweede seizoenshelft veel beter! Daaruit werden ze de 5de beste club van de poule! Maar helaas was dit NET niet goed genoeg! Omdat in onderling resultaat met ASSV, ASSV net beter uit de bus kwam (5-5 & 4-6). Daar was het verloren punt van Ron Doevendans wel erg pijnlijk (tegen Wim Mulder, ASSV), door die K.. ZAAL van TSTZ Haarlem!!!

Het is erg jammer, ik had graag nog een paar seizoenen gaan kijken naar de 2de klasse. Maar nu maar weer hopen dat TSTZ Haarlem 1 meteen weer terug promoveert!

TSTZ Haarlem 2
Steven Timmer, Kees van Boxtel en aanvoerder Hans Luiten, hebben netjes hun plicht gedaan. Niet altijd met overtuigende cijfers maar wel effectief. Zij zijn netjes 2de geworden, door onder ander twee keer heel ruim van de nummer 3 te winnen. De absolute nummer 1 was vooraf bekend, dat was ZTTC 4 met 103 punten en 23 punten voorsprong op TSTZ Haarlem 1. Hans heeft na elke wedstrijd keurig de uitslagen doorgegeven aan mij, dus daarom wist ik alles meteen van het 2de team.

TSTZ Haarlem 3
Dit nieuwe team kon in het begin makkelijk zijn draai vinden in deze poule. Er waren 40 punten behaald en stond op een hele mooie plaats. Namelijk de 3de plaats! Met een mooie overwinning op de nummer 1, ZTTC 5 (6-4). Dit was ook het mooiste resultaat geboekt in deze competitiepoule door TSTZ Haarlem 3. Helaas konden ze deze sterke vorm niet vasthouden. Waardoor het helemaal is afgezakt naar de 6de plaats. En op het randje staat om misschien te degraderen door de nieuwe competitie indeling. Dus het is nog even afwachten voor dit team. Zeker omdat Marc Buhler weer terugkeert naar Duitsland. Paul van Beers heeft trouwens enkele keren de uitslag doorgegeven en veelal niet. Daardoor hadden de resultaten wel eens vertraging op de clubsite. Ik hoop dat je volgend seizoen weer de uitslag kan doorgeven.

TSTZ Haarlem 4
John Cornelissen, Bart Glaudemans, Stefan Verweij en aanvoerder Ruud Nouris. Tja, het laatste 3de klasse team. Dit zag je overigens niet in de resultaten! Dit maal heeft TSTZ Haarlem 4 zich netjes gehandhaafd (op voorbehoud) in de 3de klasse. Het werd namelijk 6de. Met 55 punten. Helaas heeft het team veel pech gehad en moest veel met invallers spelen of met 2 man opkomen. Omdat John een ongeluk heeft gehad en daardoor zijn heup heeft gebroken was het al krap met zijn drieën. Want zo af en toe kunnen de andere drie niet. Heel jammer want het had een veel mooier seizoen kunnen worden. Nu maar afwachten hoe de competitie indeling wordt. En daaraan kunnen wij zien of TSTZ Haarlem 4 niet degradeert.

TSTZ Haarlem 5
Hans Banis, Martin van Westerhoven, Hans van Meeteren en aanvoerder Peter Schouten. Dit gezellige team op de vrijdagavond, heeft een wat minder seizoen gedraaid. Hans Banis die verplicht met een ander rubbers moest spelen, heeft voor zijn doen een slecht seizoen gedraaid. Normaal haalt hij wel boven de 66% maar dit seizoen heeft hij maar 59% gehaald. Wel het beste van zijn team, want Martin en Hans van Meeteren haalde rond de 33%. En Peter is weer het schaapje van het team. Met 22% haalt hij een erg laag percentage. Daardoor is het team niet hoog geëindigd. Namelijk een 5deplaats met maar 5 punten boven de degradatie streep! Dus het is kantje boord geweest dit seizoen. Hopelijk gaat het volgend seizoen beter mannen!

TSTZ Haarlem 6
Goos van de Kamp, Paul Oomen, Gert van Ee en aanvoerder Frank Lansen. Dit seizoen is een apart seizoen geweest voor TSTZ Haarlem 6. Het eerste seizoen zonder sterspeler Marc Buhler. Tja, het zal wel een niet zo’n best seizoen worden dacht men. Maar het tegendeel is bewezen. Met een uitstekende 4de plaats! Helaas ging het de laatste wedstrijd mis, want daarvoor stonden de mannen op de 2de plaats! Wie had dat allemaal gedacht. Toch hebben ze het gepresteerd. Wel jammer dat Goos dit seizoen weinig kon spelen. Maar met drie goede invalbeurten van Fulbert Nijpels (6de klasse) heeft Fulbert 5 punten gewonnen voor TSTZ Haarlem 6. Dat is 5 uit 9 en dus 55% heel netjes Fulbert!!! Maar hopelijk kunnen jullie deze sterke lijn volgend seizoen voorzetten! En ik hoop dat Frank volgend seizoen weer de uitslagen kan doorgeven, gelukkig was het dit seizoen nog te overzien.

TSTZ Haarlem 7
Anton van Alebeek, Max van Raay, Peter Voorderhaak en aanvoerder Cees Numan. Het laatste 4de klasse team, wat vorig seizoen zich had gehandhaafd. Had op papier dit seizoen een makkelijke en leuke indeling. Dit bleek niet echt uit de cijfers. Op papier moest TSTZ Haarlem 7, 4de worden. Maar dit is niet gelukt, het team is 6de geworden. Met 4 punten voorsprong op de degradatiestreep! Dit is dus echt kantje boord. Nu maar afwachten wat de nieuwe competitie indeling voor gevolgen heeft voor TSTZ Haarlem 7. Zij moeten het in iedergeval volgend seizoen stellen zonder Peter Voorderhaak. Peter kan door zijn gezondheid geen volledige wedstrijden meer spelen. Ook hoop ik dat ik volgend seizoen de uitslagen door krijg van Cees Numan. Dit seizoen heb ik nu nog steeds niet compleet. Omdat ik niet weet wie er heeft ingevallen dit seizoen, daardoor weet ik ook de dubbelpercentage niet.

TSTZ Haarlem 8
Edgar Smit, Jannie Hoppe-Verputten, Willem Hoppe en aanvoerder Nel Thijssen. Het beste 5de klasse team, heeft gefaald dit seizoen! Het is namelijk gedegradeerd! Wie had dat verwacht? Ik niet in ieder geval. Meestal stond het team 1 of 2 plaatsen boven de degradatiestreep maar dit seizoen was een schijnbaar moeilijk seizoen. Mede door de blessure van Nel, die heeft in totaal maar 4 wedstrijden kunnen spelen. Daardoor moesten de andere drie maar altijd kunnen, en dat kon niet. Dus heeft het team vaak met invallers gespeeld. Daardoor verlies je al enkele punten die je later dus fataal worden. Dit blijkt maar weer.

Op papier zijn er in deze poule twee teams gedegradeerd dit niet moesten degraderen. De nummer laatst Rapidity moest zelfs 1ste worden op papier!!! Ook zij moesten met heel veel invallers spelen. Nu is de kampioen van deze poule ook een grote verrassing. Dit was namelijk een gepromoveerd team uit de 6de klasse! Deze gaan dus in één keer door naar de 4deklasse. Ongelofelijk wat er in deze rare poule allemaal is gebeurd. Nu maar in één keer terug promoveren! Alleen moet dit gebeuren zonder sterspeler Edgar die is gestopt met competitie spelen.

Succes voor volgend seizoen overigens hoop ik dat Nel weer af en toe de uitslagen kan doorgeven van uitwedstrijd, want de thuiswedstrijd ben ik zelf bij. Want met een korte wedstrijdanalyse ben ik erg blij, dit vind ik erg leuk!

TSTZ Haarlem 9
Harry Amand, Wil Mobron, Jan Schoemaker en aanvoerder Jilles Leuven. Hebben het niet gered dit seizoen. Door compensatie op het allerlaatste moment, mocht dit team 5de klasse spelen. Dit ging in principe erg goed, elke keer werden er 3 of 4 punten gehaald. Zelfs tegen de eerste drie van de ranglijst. Maar tegen de concurrenten werd er niet gewonnen en elke keer licht verloren. Erg jammer, want als je die punten pakt blijf je er makkelijk in. TSTZ Haarlem 9 is de rode lantaarn in deze poule, met 13 punten achterstand op de nummer 6 en dus de veilige haven.

Volgend seizoen moet TSTZ Haarlem 9 het misschien doen zonder Jilles Leuven die er (tijdelijk) mee stopt. Nu maar afwachten, wat het team in de 6de klasse kan presteren. Overigens zal dit moeilijk worden omdat Harry, Wil en zelfs Jilles al van een 7de klasser hadden verloren (deze viel in, bij de tegenstander wel te verstaan!).

TSTZ Haarlem 10
Paul Koger, Huib Hoogeveen, Jan-Robbert Hekking, Egine Nijpels en aanvoerder Fulbert Nijpels. Het reglementair gedegradeerde team, is KAMPIOEN! Gefeliciteerd allen.

Vooraf gezien was dit natuurlijk al duidelijk maar het team begon de 1ste competitiehelft erg slecht. Het stond op een geven moment zelfs 4de! Gelukkig heeft het team zich herpakt en is met 96 punten kampioen geworden, met 2 punten voorsprong op de nummer 2. En dit is nog eens gebeurd op de laatste competitiewedstrijd! Toen stond TSTZ Haarlem 10 en Castricum allebei op 90 punten. Dus wie die wedstrijd won werd kampioen! Het werd gelukkig TSTZ Haarlem 10 die aan het langste touwtje trok. Het werd 6-4, mede door de ijzersterke Fulbert die onder die druk er gewoon 3 wint! De percentagecijfers liegen ook niet: Fulbert (85%), Jan-Robbert (80%), Paul (77%), Huib (70%) en als laatste helaas Egine met maar 29%. Het was voor Egine ook een moeilijk seizoen, het was haar eerste seizoen na haar zwangerschap. Hopelijk gaat het volgend seizoen beter! Ook zou ik het op prijs stellen als Fulbert volgend seizoen de uitslagen weer kan doorgeven! Veel succes in de 5de klasse!

TSTZ Haarlem 11
Tom Bührmann, Ben Houweling, Cees Fielmich en aanvoerder Kees van Veen. Zij hebben hun plicht weer gedaan, door in één keer terug te promoveren. Dit was nog erg moeilijk met de sterke SDO in de poule. Waar Cees verder alles heeft gewonnen behalve van één man van SDO, daar heeft hij twee keer van verloren. En niet te vergeten heeft Tom één speler van zijn 100% gehaald! Namelijk Zjimmy Kusztijkiewicz van Bloemenkwartier. Deze speler is bij de percentagelijst van de poule ook de lijstaanvoerder met 93%. En op de tweede plaats staat Cees Fielmich ook met 93% alleen heeft Cees minder wedstrijden gespeeld. Verder was het voor Ben een moeilijk seizoen, waar hij vorig seizoen nog 58% had gehaald heeft hij dit seizoen maar 28% gehaald. Dit is erg jammer. Maar volgend seizoen is het misschien beter. Ook jullie veel succes in de 5deklasse!

TSTZ Haarlem 12
Nico Willemsen, Adri Perukel en aanvoerder Michael Nouris. Tja, mijn eigen team. Dit is dramatisch verlopen dit seizoen. Na een paar wedstrijd kregen wij te horen dat Marloes Hooning uit ons team is, omdat zij niet meer wilden spelen in dit team. Tja, dan sta je daar machteloos tegenover met z’n drieën. En dan moet je nog verder, zonder een team onder je. En ook geen jeugdspelers die kunnen invallen. Daar zijn de jeugdspelers nog 1 jaartje te jong voor.

Met in het achterhoofd dat wij in principe allemaal wel één keertje niet kunnen spelen. Dit is ook gebeurd. Nico zat met het opzetten van twee eigen bedrijven dus hij had het erg druk. Adri was ook op vakantie en stond een keer op een beurs. En daar bleef ik over. Wij zijn ook één keer niet komen opdagen omdat ik alleen stond. En daarna ging de soap ‘TSTZ Haarlem 12’ verder. In totaal zijn wij 5 of 6 keer komen opdagen met twee man. Dit is natuurlijk ook geen doen. Waar Adri en ik (nog) geen auto hebben. Zijn wij afhankelijk van het openbaar vervoer. Dit is natuurlijk dramatisch als je 5 tegenstanders hebt uit Amsterdam. En dan waren de prestaties ook niet geweldig. Uiteindelijk zijn wij 6de geworden van de 7, want er was al een team uit de competitie gehaald. De teamindeling wordt ook veranderd, want dit gaat niet zo langer.

Met sportieve groet,
Michael Nouris