Verslag najaarscompetitie 2010

Team 1:
In een sterk bezette 1e klasse eindigde dit team ondanks een goed presterende Ron van Lammeren op de laatste plaats. De percentages van de overige teamleden lagen rond de 30 %. Dit was voldoende om de plaats in de eerste klasse op teamrating te behouden.

Team 2:
Dit team eindigde op een veilige vierde plaats. Wel moest de laatste wedstrijd de beslissing brengen. Steven nam waardig afscheid met 2 overwinningen in deze wedstrijd die met 7-3 verloren had mogen worden. Het werd tenslotte 5-5 na een 3-0 achterstand. Kees en Denami scoorden in deze competitie ruim 50%.

Team 3:
Helaas was voor dit team al na de eerste helft het uitzicht op klassebehoud minimaal. Paul en Hans scoorden met fifty-fifty naar behoren. Leo en Gert kwamen (nog) wat tekort. Een vijfde plaats was het resultaat.

Team 4:
Bart, John, Stefan en Ruud kwamen net een paar puntjes tekort om kampioen te worden. Bart en John eindigden op een nette 2e en 3e plaats in de percentagelijst. Zonder twijfel is dit team een kanshebber voor promotie in de voorjaarscompetitie.

Team 5:
Zoals ook bij team 3 het geval was volgde na promotie in het voorjaar degradatie in de najaarscompetitie. De topscore van 30% van Paul en Max en de wat tegenvallende prestaties van Anton en Cees hadden een laatste plaats tot gevolg. Zonder twijfel gaan ze de volgende competitie weer bij de top meedraaien in de vierde klasse.

Team 6:
Dit team was een middenmoter in de vierde klasse. Helaas kwam Martin door een blessure haast niet aan spelen toe. Hans (van M.) en Peter speelden naar behoren. Voor de andere Hans (J.) was het (nog) even wennen. Wellicht een kanshebber voor promotie in de voorjaarscompetitie.

Team 7:
Ook voor dit team een middenmootpositie. Ondanks een prima prestatie van Fulbert (slecht 1 nederlaag) deed dit team niet mee voor de koppositie. Paul viel een beetje tegen, terwijl Jalmar en Flip beter zouden moeten kunnen. Hopelijk volgend seizoen een hogere plaats.

Team 8:
De twee K(C)ezen en Tom deden het naar behoren met een derde plaats. Ook dit team kende een uitschieter in de persoon van Cees Fielmich. Evenals Fulbert verloor Cees slechts 1 partij. Als Tom en de andere Kees de volgende competitie een tandje bij zetten zullen ze hoge ogen gooien voor de titel.

Team 9:
In een wat uitgedunde competitite (slechts 5 teams) eindigde team 9 precies in het midden. Driemaal is scheepsrecht. Hier gunde Wim Hoppe de tegenstanders slechts 1 overwinning. Jannie, Nel en Ben scoorden in de 30%.

Hans Luiten