Verslag najaarscompetitie 2009

Team 1:
Voor het eerst in meerdere jaren is er weer een 1ste klasse team. Het huidige eerste team was dit seizoen vrijwel kansloos in de 1ste klasse, tenminste dat zeiden de statistieken. Dit bleek scorebordjournalistiek te zijn! Het team met de kartrekker Ron van Lammeren (80%) werd 2de!!! Een prima resultaat. Overigens had Lesley ook een mooi percentage (60%) en Ron Doevendans die langzaam op gang kwam maar toch netjes 26% heeft gehaald, desondanks was Ron wel de symbolische schaap van het team. De rating is al gigantisch gestegen en de statistieken geven dit maal aan dat in de voorjaarscompetitie het team tweede moet worden achter het sterke Rapidity 3 onder leiding van oud Te Zaanen trainer Ron vd Burg. Succes alvast!

Team 2:
Het tweede team van Haarlem (2de klasse) heeft dit maal minder kunnen presteren door meerdere blessures in het team. Door twee dikke nederlagen in de laatste drie wedstrijden heeft het team maar 44 punten behaald, dit zijn er net zoveel als het gepromoveerde derde team. De percentages lagen dicht bij elkaar. Steven 61%, Kees 50%, Hans 44% en Denami 43%. Het voorjaarsseizoen moet het team het doen zonder Hans Luiten die naar team 4 verhuist in de derde klasse.

Team 3:
Ook een gepromoveerd team, het derde. Vooraf was de doelstelling handhaving in de tweede klasse. Het zou wel zeer moeilijk worden met Ruud in het team (die het seizoen ervoor niet in vorm was, 37% in de derde klasse). Toch heeft hij zeer goed gespeeld! Toch 28% gehaald. Maar handhaving was wel een feit want vooral Bart was in de eerste competitiehelft in vorm, na vijf wedstrijden stond Bart op 83%! Helaas heeft hij dit niet kunnen volhouden. Maar in de tweede seizoenshelft had John zijn oude rubber weer terug op zijn frame, hierdoor ging hij meer competitiewedstrijden winnen. Uiteindelijk heeft het team 44 punten behaald en was toch mooi in de tweede klasse gebleven. De percentages: Bart 62%, John 47%, Stefan 44% en Ruud 28%. Dit seizoen toch weer een zware loting, succes!

Team 4:
Het gedegradeerde team met toevoeging van sterspeler in de vierde klasse, Gert van Ee is tweede geworden. Eigenlijk weinig bijzonderheden, op twee dikke nederlagen tegen Patrios (de uiteindelijke nummer drie). Percentage konden wat hoger voor Paul en Leo. Gert heeft goed laten zien dat hij in de derde klasse thuishoort. Paul heeft 66% gehaald, Leo 56% en Gert 50%. In 2010 komt Hans Luiten dit team versterken. Daardoor is dit team overduidelijk titelfavoriet. Succes!

Team 5:
Het plotselinge kampioen worden en dus promoveren van het vijfde team was een verrassing. Toch probeerde het team zich goed te kunnen vertonen, maar werd toch vrij kansloos uit de derde klasse geknikkerd. Percentages: Hans Banis 66% (twee wedstrijden mee gedaan), Peter 22% (netjes!), Martin 21% en Hans van Meeteren toch teleurstellend op 14% (heel veel verloren in vijven). In de voorjaarscompetitie moeten jullie weer kampioen worden in de vierde klasse dus succes!

Team 6:
Ook dit team werd plotseling kampioen in de vierde klasse en ook dit team werd vrij kansloos uit de derde klasse gestoten. Percentages: Cees 25%, Anton 23%, Max en Paul beide 16%. Dit seizoen toch niet als beste bij de ratings, toch denk ik dat jullie weer kunnen meestrijden om het kampioenschap in de vierde klasse. Succes!

Team 7:
Normaal gesproken wordt dit team altijd derde ongeveer, maar dit seizoen heeft het lang meegestreden om het kampioenschap. Helaas door de laatste drie wedstrijden is Tempo-Team kampioen geworden. Percentages zijn allemaal wel normaal, maar Egine is stukken beter geworden dit maal 29% gehaald! Fulbert 82%, Paul 74% en Jan-Robbert 57%. Dit seizoen weer een outsider voor het kampioenschap, succes!

Team 8:
Het vertrouwde team met Jannie, Willem en Nel was een speler kwijt. Edgar ging geen competitie meer spelen, dit bracht mee dat er eigenlijk één speler te weinig was. Toch is er een oplossing gevonden door Hans Jansen in dit team te plaatsen. Hij heeft ook drie keer meegedaan en mooi 44% gehaald, netjes voor de eerste keer in de vijfde klasse! Toch was er de één na laatste wedstrijd een spelersprobleem, Willem en Hans konden niet spelen en Nel en Jannie waren alleen. En het was een belangrijke degradatiewedstrijd. Toch hadden Peter en ik, Pascal als reserve in het team gezet. Hij kon gelukkig wel en ging dus spelen, en hoe! Hij won alle drie de wedstrijden gemakkelijk en Nel won er ook drie dus won team 8 van Heemskerk en degradeerde Heemskerk naar de zesde klasse! Percentages van dit seizoen: Pascal 100% (één gespeeld), Willem 76%, Hans 44%, Nel 40% en Jannie 33%. Dit seizoen weer knokken voor een plek in de middenmoot en zeker niet degraderen! Succes!

Team 9:
Ook dit team was gepromoveerd, ditmaal uit de zesde klasse. Geheel onbekend is de vijfde klasse niet voor Cees, Kees en Tom. Wel voor Ben, die jaren in de zesde en zevende klasse speelde. Toch heeft het team zeer goed gepresteerd, lange tijd was de tweede plek te bereiken. Maar helaas konden de mannen niet winnen van de vrouwen en één man van VDO/SE. Toch netjes de derde plek behaalt, helaas valt de rating wel tegen dit seizoen. Het team moet vijfde worden, maar ik denk dat het team wel weer kan strijden om plek drie en misschien twee. Percentages van afgelopen seizoen: Cees 79%, Tom 46%, Kees 34% en Ben 18%.

Met sportieve groet,
Michael Nouris