Verslag najaarscompetitie 2008

Senioren:

Team 1 was gedegradeerd uit de vorige 2de klasse. Maar mochten dit seizoen in een mindere 2de klasse uitkomen. Het team moest op voorhand 3de worden, maar Ron van Lammeren was zeer positief over de kampioenskansen. Deze zijn uiteindelijk niet verzilverd! Want Victory’55 uit Volendam was absoluut de verdiende nummer 1. Team 1 is wel netjes 2de geworden, misschien volgend seizoen kampioen?

Team 2 was door de hoge rating geplaatst in de 2de klasse. Hier zouden zij 5de moeten worden. Maar vanaf speeldag 1 zag het er naar uit dat het team zich ging handhaven in de 2de klasse. Helaas voor Hans, Steven en Kees is het op de allerlaatste speeldag misgegaan. Heel zuur, maar volgend seizoen 1ste worden in de 3de klasse!

Team 3 was geplaatst in de 3de klasse. Maar het leek vanaf de eerste speeldag eruit dat Denami, Leo en Paul konden meestrijden om het kampioenschap, want de eerste wedstrijd was meteen een afgetekende 0-10! Het bleef echter wel spannend tot de laatste wedstrijd, want team 3 verloor nog ruim van de concurrent ZTTC met 8-2! Maar door knappe overwinningen op onder ander Tempo-Team is het 3de team de enige seniorenkampioen geworden! Gefeliciteerd allen!

Team 4 was ook geplaatst in de 3de klasse, dit was op papier een mooie opgave. Want team 4 moest volgens de statistieken 2de worden. Deze opdracht moest te doen zijn, maar het jonge Spaarne team gooide bijna roet in het eten. Zij trakteerde team 4 twee keer op een nederlaag! John, Bart, Stefan en Ruud stonden op de helft, bijna op degradatie plaats! Dit heeft het team kennelijk wakker geschud, mede door de sterke optredens van John (90%) en Bart (76%) is het team toch nog ruim tweede geworden! Volgend seizoen 1ste??

Team 5 was vooraf ingeschreven in de 4de klasse maar door een sterke rating mocht dit team in de 3de klasse spelen. Na de indeling en eigenlijk ook voor de indeling wisten Gert, Goos, Paul en Frank dat het heel erg zwaar zal zijn. Er degraderen twee teams per poule dus dit leek een voor afgetekende degradatie. Helaas werd dat ook de werkelijkheid. Ondanks de sterke optredens van Gert die net onder de 50% was geëindigd. Een leuk weetje is nog dat Paul in de allerlaatste wedstrijd tegen de kampioen Castricum iemand van zijn 100% afhaalde!!! Volgend seizoen nieuwe opstelling dus afwachten!

Team 6 werd gewoon in de 4de klasse geplaatst. Hierin moesten zij 3de worden dit is relatief makkelijk gebeurd! Alleen heeft Peter Schouten een slecht seizoen gespeeld, met hele wisselende resultaten. Martin heeft maar 2 keer gespeeld i.v.m. met een blessure. Max was ook wisselend maar heeft nog een redelijk percentage gehaald. Hans was de absolute nummer 1 in de percentagelijst van het team. Ruim 60% gehaald (ondanks de laatste wedstrijd, waar hij alles verloor!).

Team 7 was gedegradeerd naar de 5de klasse. Er werden hele wisselende resultaten behaald maar toch een nette 3de plaats. Ondanks de weggegooide partijen van Anton. Cees is de nummer één in de teampercentage met een mooie 66%. Verder kwam Jan laat op stoom dus 33% behaald. Volgend seizoen nieuwe opstelling afwachten wat het wordt.

Team 8 heeft het absoluut heel netjes gedaan in de 5de klasse! Het werd keurig 2de! Verder weinig bijzonderheden buiten het inmiddels bekende incident tijdens speeldag 9!

Team 9 heeft het ook heel netjes gedaan. Keurig 2de geworden met de uitblinker van het seizoen Paul! Die maar liefst 76% behaalde, daardoor de derde beste speler van de poule werd! Egine helaas 0% gehaald! Volgend seizoen iets winnen hoor!

Team 10 heeft het kampioenschap verspeeld door twee keer te verliezen van de rivaal en concurrent Spaarne. Cees heeft er dit seizoen drie wedstrijden verloren en is dit keer niet in de 90% geëindigd. Volgend seizoen wel kampioen worden mannen!

Jeugd:

Team 1, het zag er allemaal zo rooskleurig uit vooraf en tijdens de rustpauze in de competitie. Pascal, Max en Michael zouden wel kampioen worden. Maar het werd allemaal moeilijker dan gedacht. Door slechte resultaten tegen slechtere teams werd het nog erg spannend op het laatst. Op de één na laatste speeldag komt Pascal erachter dat zijn rubber voor de helft los zit op zijn batje. Daardoor verloor hij meerdere partijen en zakte hij van 80% naar 50%. Gelukkig kon hij de kampioenswedstrijd in speelronde 10 met een gerepareerd batje spelen. En ja hoor hij wint in één keer alles! Uiteindelijk wordt Michael nog de beste speler in de poule met 79%! Max kwam door de sterke optredens in de laatste wedstrijden op een keurige 44%! Door de 9-1 overwinning en het tegenvallende resultaat bij de concurrent werd team 1 kampioen!!! Volgend seizoen 3de klasse, met minder optreden van Michael. Succes alvast!

Team 2, ook dit team zou ruim kampioen moeten worden. Maar door de vormcrisis van Olger werd dit een moeilijk verhaal. Uiteindelijk heeft Olger het geprobeerd met een nieuw batje en dit heeft geholpen hij won de mooiste partijen tegen sterke tegenstanders. Verder waren Max en Miriam de absolute topspelers in 5de klasse. 85% en 79% zijn hele mooie cijfers. Jeroen won ook bijna elke wedstrijd gemiddeld twee partijen! Al met al een schitterende tweede seizoenshelft gedraaid door veel punten te pakken bij de concurrenten! Volgend seizoen 4de klasse! Jullie kunnen het…

Met sportieve groet,
Michael Nouris