Verslag invalbeurt jeugdlid Pascal in Team 8

De jeugd heeft de toekomst!?

Jaja, eindelijk het eerste jeugdlid heeft zijn opwachting gemaakt bij de seniorencompetitie! Eigenlijk was ik na de nieuwe opzet van de jeugd, het eerste jeugdlid bij de senioren maar daar gaat het nu niet om. Ik vind dat Pascal Groeneveld deze eer verdiend. Pascal zijn vader werd op een dinsdagmiddag gebeld of Pascal wilde invallen bij Heemskerk, hij zou opgehaald worden. Natuurlijk zegt zijn vader ja en vertelt trots aan Pascal dat hij mag spelen bij de senioren. Pascal is erg blij en heeft er reuze zin in. Natuurlijk vertelt hij trots aan zijn jeugdleider dat hij mag invallen bij de senioren. Ik was blij verrast dat dit toch mocht gebeuren dit seizoen.

Gelukkig moest ik zelf niet spelen en kon ik ook naar Heemskerk afreizen. Team 8 was blij mij te zien, want het ging om een degradatieduel (wat ik eerlijk gezegd niet wist, mag eigenlijk niet als je de tussenstanden voor de site bijhoud maar ja!). Toen zag ik de tegenstanders spelen en wist ik dat het een leuk duel werd voor Pascal. De eerste tegenstander was de slechtste speler van Heemskerk en hier had Pascal geen moeite mee, af en toe wilde hij te mooi spelen en daardoor verloor hij een game.

De dubbel werd een drama, Pascal mocht dubbelen met Jannie Hoppe. Eerste keer met z’n tweeën en het werd ook kansloos 3-0. Maar ja, de wedstrijd is nog steeds bezig met een 2-2 stand! Pascal moest tegen de sterkste van Heemskerk (76%) die al de eerste wedstrijd van Nel Thijssen verloor. Ik voorspelde een hele mooie wedstrijd aan Wim Hoppe (tijdelijk uitgeschakeld door een operatie). Dit werd het ook inderdaad, wat een rally’s en wat een punten (in het voordeel van Pascal natuurlijk). Er stonden toen vijf mensen te kijken hoe de wedstrijd ging, en ik maar genieten van de punten die Pascal maakte! Ook deze wedstrijd werd gewonnen door Pascal met 3-1!

Het team was erg blij met Pascal, want hij had er al twee gewonnen. De laatste wedstrijd moest Pascal tegen degene die 50% stond, Nel had deze man ook met moeite verslagen en ik verwachtte door het aparte spel van de tegenstander een spannende wedstrijd. Dit werd het ook wel, maar Pascal bleef vooral scherp en bleef wereldpunten slaan. Op den duur stonden er tien mensen langs de zijlijn te kijken en ik maar genieten als teller! En ja hoor, hij flikt het weer een winstpartij met 3-1! En dus 100% in de vijfde klasse senioren! Wat een avond en wat een prestatie van een jeugdlid, nou zien gelukkig mensen in waarom de jeugd de toekomst heeft! Ook Pascal staat dus hoog te spelen in de vijfde klasse senioren (100%) en ik sta nu nog 16 uit 17 (94%) in de vijfde klasse. Waarschijnlijk mag hij de laatste belangrijke wedstrijd ook spelen 24 november thuis tegen Meertreffers en kan hij iemand van zijn 95% afhalen!!! Dat zou een prestatie zijn! Wij wensen Pascal veel geluk en mijn seizoen kan al niet meer stuk! De jeugd heeft de toekomst!!!

Groeten,
Michael Nouris
Jeugdleider TSTZ Haarlem