Verslag bekerwedstrijd TSTZ Haarlem 1

Met de eventuele feeststemming achter de kiezen, van oud- en nieuwjaarsdag staan de ‘Twee Ronnen’ weer gewoon achter de tafel. Dit maal voor de bekerwedstrijd tegen HBC 2 en HTC 1. Deze op papier sterke tegenstanders zijn volgens TSTZ Haarlem 1 een bedreiging voor de eerste plaats in deze poule. Ondertussen bestel ik een lekker kopje koffie aan de vrijwel verlaten bar. In de zaal wordt even overlegd of er begonnen wordt en op welke tafels er gespeeld worden. Ron Doevendans speelt eerst tegen Tim Vreeburg van HBC 1.

S7300027

Ron Doevendans speelt met Tim Vreeburg zich warm voor zijn wedstrijd. Derde tafel van boven.

Ondertussen zitten Ron van Lammeren en ik te praten met de oud-voorzitter van Amsterdam ’78. Dan merken wij dat Ron Doevendans 1-1 staat. Even later denken wij dat hij 2-1 achter staat. Dit bleek inderdaad te kloppen al wisten wij niet zeker of hij nou 3-1 had gewonnen of verloren. Helaas had hij meteen verloren. Meteen daarna moet Ron van Lammeren spelen, tegen Dick van Driel van HTC 1. Deze ervaren speler hadden wij beter ingeschat, maar Ron van Lammeren in topvorm bleek veel te sterk voor de heer van Driel. Meteen daarna mag de andere Ron het gaan proberen tegen Dick van Driel. Ook Ron van Lammeren mag meteen weer spelen, ditmaal tegen de fanatieke HBC speler Jerômé Jurrius. Tijdens de laatste competitie hadden zij elkaar ook al getroffen. Toen won Ron bij HBC van hem, maar verloor in de thuiswedstrijd van hem (deze wedstrijd ging nergens meer om voor TSTZ Haarlem 1). Dus afwachten wat er ging gebeuren.

S7300033

Tijdens de service

Ook Ron Doevendans is snel klaar met de heer van Driel. Met een mooie reeks van 8 punten in de laatste game wint hij met 3-0, en de laatste game makkelijkmet 11-3. Bij de wedstrijd van Ron van Lammeren heeft Jerômé een schoenprobleem. Zijn rechterschoenzool moet worden geplakt. Maar gelukkig zijn er geen ongelukken mee gebeurd. Uiteindelijk werd deze wedstrijd met 3-1 beslist door Ron. Daarna mag je niet even uitrusten! Nou, ik neem nog maar een kopje koffie. De dubbel tegen HTC wordt heel makkelijk weer gewonnen door TSTZ Haarlem 1. Ze worden wel uitgeput doordat ze meteen na deze dubbel weer mogen dubbelen tegen HBC. Maar in de eerste dubbel tegen HTC hebben de mannen een beetje gas terug genomen om vervolgens tegen HBC keihard uit te halen. Dit gebeurde ook! Ze gingen tekeer als beesten! Met één punt van Jerômé die nog na de wedstrijd werd nabesproken. Een schitterende rally waar Ron van Lammeren helemaal de linkerhoek in werd gestuurd door Tim. Ron slaat vervolgens de bal terug met een goede spin erin. Jerômé kreeg de bal dus ook in het uiterste hoekje van de tafel maar met een wonderbaarlijke spinbal terug kan Ron Doevendans niet meer terug slaan. De mooiste punt van avond! Maar HBC die nog aan het nagenieten is van het punt, pakken ‘De Ronnen’ weer eenvoudig een paar punten terug. Uiteindelijk werd het 3-0!!! De heren gaan even een pauze nemen die dik verdiend is. HBC wint dan de dubbel van HTC die daardoor nog meedoen in de top 3. Verder winnen ‘De Ronnen’ al hun wedstrijden. Waar ik kan concluderen dat Ron Doevendans weer helemaal terug is in zijn oude vorm!

S7300048

Ron Doevendans in topvorm!

Dit belooft nog een leuk seizoen te worden in de 2de klasse. Met Ron van Lammeren, Lesley Wielingen en Ron Doevendans. Als volgende week 2 punten worden gepakt tegen ASSV dan gaat TSTZ Haarlem 1 als 1ste door in de bekercompetitie, dat betekent geen tussenronde en direct een finaleplaats! Met maar 2 verliespunten denk ik dat dat helemaal goed gaat komen! Alvast gefeliciteerd mannen!

Michael Nouris