Verslag bekerkampioen TSTZ Haarlem 1

TSTZ Haarlem 1 kampioen in de bekerfinale 3de klasse!!!
Het is ze toch weer gelukt. Ron van Lammeren en Ron Doevendans zijn kampioenen! Dit ijzersterke duo bleek maar eens weer de dubbel goed te beheersen. Geen enkele dubbel werd verloren in het bekerseizoen! Dus 100% in de dubbel. Waar Ron van Lammeren in de groepsfase maar één wedstrijd verloor en Doevendans er twee verloor. Ron Doevendans heeft 100% gehaald in de finale door zijn twee wedstrijden te winnen. Ron van Lammeren heeft er twee gewonnen van de drie.

Beker001

In deze finale zitten alleen 2de klasse teams, die elke keer degraderen en promoveren van 2 naar 3 en andersom. De eerste wedstrijd was tegen HBC, deze moeilijke tegenstander werd met 3-1 verslagen. De eerste wedstrijd was van Ron van Lammeren (59% in 2de klasse) tegen Dévon Meilink (62% in 2de klasse). Deze mooie wedstrijd werd in 5-sets verloren door Ron. Eerst kwam Ron 1-0 voor daarna 1-2 achter, toen had Dévon een ijzersterk begin van de game: 7-0 voorstaan tegen Ron!!! Wij allen dachten dat het punt verloren was. Maar Ron kwam met 10-7 voor!!! En wint de game met 11-8. Helaas kon Ron de goede voortgang niet voortzetten. Daarna moest Ron Doevendans voor het eerste Haarlemse punt zorgen. De eerste game werd met 11-0 gewonnen!!! De eerste keer dat Ron in de 2de en 3de klasse met 11-0 wint. Hij wint dan ook erg gemakkelijk van Hans Sanders (84% in 3de klasse). Vervolgens waren de dubbel en de partij van Ron van Lammeren een leuke opgave maar verder geen bijzonderheden gebeurd, gewoon netjes gewonnen (eindstand: TSTZ Haarlem – HBC 3-1).

Beker002

In de andere halve-finale was een grote verrassing gebeurd. ASSV (spelend zonder sterspeler Wim Mulder, maar met broer Tjeerd Mulder) schakelde het sterke Tazano 96 uit. De finale was dus een replay van de groepsfase: TSTZ Haarlem – ASSV. Op voorhand was 75% zeker dat ‘wij’ gingen winnen. Dit bleek ook wel met een prachtige 3-0 overwinning in de finale. Alleen Ron Doevendans had het nog erg moeilijk tegen Albert Huizinga (51% in 3de klasse), hij won pas na 5 games. Ron van Lammeren won heel gemakkelijk van Tjeerd Mulder (86% in 3de klasse). En het spannende dubbel werd met 3-0 gewonnen.

Beker003
Beker004

Groeten,
Michael Nouris