Verslag barbouwcommissie september 2005

Zoals jullie hebben gemerkt hebben we inmiddels een nieuwe bar en is er een doorgang gemaakt naar de hal, zodat we niet meer door de zaal hoeven te lopen en in de tweede entree gang zijn nieuwe kasten gemaakt. Deze veranderingen zijn natuurlijk niet vanzelf gekomen. De bouwcommissie heeft veel werk verricht om dit voor elkaar te krijgen. In deze commissie zitten Peter Voorderhaak, Frank Lansen en  Peter Schouten.

Voordat we zijn gaan bouwen hebben zijn we een paar keer bij elkaar geweest om ‘uit te meten’ hoe we in de kleine ruimte zo’n praktisch mogelijk bar konden realiseren. Dit resulteerde uiteindelijk in een bouwtekening die aan het bestuur werd voorgelegd. Onze ‘ambachtskunstenaar’ Lansen heeft thuis in zijn schuur de bar vanaf tekening gemaakt en op een zondag hebben we hem als een proefopstelling neergezet. Na wat aanpassingen hebben we toen gedrieën de oude bar er uit gesloopt en de nieuwe geplaatst. Wij waren tevreden over het resultaat en de reacties waren overwegend positief.

Voor alle klussen daarna hebben de bouwcommissieleden hulp gehad van diverse mensen. Zo heeft Jan Schoenmaker geholpen om het puin weg te ruimen nadat Peter Voorderhaak de tussenmuur er vakkundig had uitgesloopt. Samen met  Frans Maaskant heb ik een keer de hele dag geschilderd en daar knapte de zaak lekker van op. Ook heeft Piet Metselaar zijn leven gewaagd onder de grond voor de aanleg van het water. Al deze mensen worden natuurlijk heel erg bedankt voor hun bijdrage.

Zoals jullie zien zijn we er nog niet en moet er nog een en ander gebeuren. Het streven is om eind 2005 de barruimte geheel gerealiseerd te hebben. De volgende zaken staan nog in de planning:

  • Het maken van een tassenkast  in de hoek van de televisie.
  • Het plaatsen van een bank aan de kant van het prikbord.
  • Een voetensteun aan de bar.
  • Het plaatsen van een nieuwe grote koelkast en nieuwe vriezer.
  • Het maken van een luivel boven de bar.
  • Het aanpassen van de elektriciteit.
  • Het afschilderen van de ruimte en het creëren van handige opslagruimte.

Indien je een keer wilt helpen laat dat dan weten aan Peter Schouten die naast ‘simpele’ uitvoerder ook tracht de zaak wat te coördineren. Heb je nog vragen of goede suggesties laat het dan weten. Laat ook weten als zaken niet goed gaan.

Met vriendelijke groet en namens de bouwcommissieleden,

Peter Schouten