Team 1 senioren kampioen in de eerste klasse!

Na de laatste competitiewedstrijd op vrijdag 27 november jl. mag Heren 1 zich officieel kampioen noemen in de 1e klasse afdeling Holland Noord.

Het team bestaande uit Arno, Ferenc, Marcel en Richard begon het seizoen voortvarend met drie zeer ruime overwinningen, daarna ging het wat moeizamer met een 7-3 overwinning en een 5-5 (in vaktermen noemen wij dat harken). Gelukkig werd daarna de goede lijn weer doorgetrokken.

Eigenlijk kwam naarmate de competitie vorderde het 1e team steeds beter op dreef en nadat de concurrentie ook in de 2e helft van de competitie punten morste, werd de voorsprong uitgebouwd naar maar liefst 15 en 18 punten op de nummers 2 en 3 met nog twee wedstrijden te spelen. Wat resulteerde in de één na laatste wedstrijd in het feit dat ons team nog maar 6 punten nodig had om kampioen te worden in de 1e klasse, en zo geschiedde ook. Er werd met 8-2 gewonnen van de nummer 3.

De laatste wedstrijd tegen de voornaamste concurrent (Olympia 2) was/werd daarmee een formaliteit, want de voorsprong was uitgebouwd tot 18 punten, zodat promotie naar de Hoofdklasse voor de tweede keer in de historie een feit was!

De prognose/doelstelling voor het volgende seizoen is dat we ons eerst proberen te handhaven in de hoofdklasse, mochten er zich kansen voordoen dan zullen deze met beide handen worden aangepakt en desnoods worden uitgebouwd!!

Voor de uitslagen en percentages verwijs ik naar de tab ‘Senioren (standen en percentages)’, onder de tab ‘het Schaap’ zijn de foto’s te bewonderen van het afgelopen seizoen.

Groet Richard