Seizoens bulletin najaar 2015

Voorwoord

Beste clubgenoten/ belangstellende,

Hierbij hebben we onze tweede uitgave van dit bulletin. Dit maal hebben we het laatste balletje van de competitie al een maand geleden ongeveer geslagen. Zodat alle teams ruim de tijd hadden om een stukje in te sturen. Helaas vind ik het erg jammer dat er van de negen teams maar vier teams een stukje hebben geschreven. 44% van de teams, dat is echt mager. Ik heb juist vorige keer vele leuke en positieve reacties gehad, daardoor wil ik deze uitgave tot een succes maken. Nu krijg ik veel werk op mijn schoot geworpen.

Nu moet ik wel zeggen dat de stukjes die ik heb gekregen erg leuk om te lezen zijn! Degene die geschreven hebben, hebben er veel tijd ingestoken. Waarvoor mijn dank!! Nogmaals jullie maken het verschil in dit bulletin.

Volgend seizoen hebben we een bijna geheel nieuwe indeling qua spelers. Waarbij ik op voorhand kan zeggen dat zeker twee á drie teams kampioen kunnen worden! Eind januari begint het feest weer!

Ik wens jullie alvast fijne feestdagen, doe voorzichtig met de jaarwisseling! Want jullie moeten weer fris en fruitig achter de tafel staan in januari! Verder rest mij jullie veel leesplezier te wensen!

Met sportieve groet,

Michael Nouris
Wedstrijdsecretaris TSTZ Haarlem
michael.nouris@tstz–haarlem.nl

Wist je dat?!

  • Er weer zes bekerteams aan de Harry Feenstra Bekercompetitie bezig zijn! Twee in de 1e klasse, één in de derde klasse en drie in de vierde klasse. Daarbij alle teams goed begonnen zijn en minstens vier punten hebben gehaald! En Hans Jansen en Mandy zelfs tien volle punten meegenomen uit Amsterdam!
  • In de voorjaarscompetitie er wederom negen teams aanwezig zullen zijn in de competitie. Vanaf Hoofdklasse tot vijfde klasse.
  • Op vrijdag 22 januari zullen Marcel en Mandy hun trofee verdedigen van de clubkampioenschappen senioren.
  • Er 13 jeugdspelers van de 16, naar het Diederik Steunenberg toernooi in Zwolle gaan.
  • Er in 2016 een mix toernooi komt met o.a. Biljart/snooker, Tafeltennis en Darten. Dit allen zullen we mede organiseren met onze sponsor Place2B!
  • Op 13 en 14 februari voor zowel de jeugd (13de) als de senioren (14e) een groot toernooi/spektakel is in Beverwijk!! Door het 75 jarig bestand van TTV Rapidity zullen zij voor dit jubileumtoernooi zorgen. Dit is een eenmalig toernooi, dus mis het niet!!

Speler in vorm!

De speler in vorm van deze helft is: Fulbert Nijpels. Met zijn 75%, 18 uit 24 gewonnen. Fulbert heeft alle wedstrijden meegedaan en heeft ook voor zijn doen een prima seizoen gedraaid! Mede door de sterk spelende Fulbert is het team ook ruim tweede geëindigd! Fulbert heeft ook nog twee keer ingevallen bij team zeven (4e klasse) en team vier (3e klasse). Hierbij won Fulbert in team zeven, twee potten. En in het vierde team won hij helaas net geen potje, maar heeft wel sterk gespeeld tegen de nummer twee in die poule. Fulbert trek deze lijn door en wie weet kunnen jullie kampioen worden in vierde klasse!

Speler in een dipje…

De speler die dit seizoen beduidend minder speelt dat hij normaliter kan, en dus in een dipje zat qua resultaten. De speler is: Paul van Beers. Alhoewel hij de laatste wedstrijd tegen de concurrent voor de 5e plek er netjes twee heeft gewonnen, zijn de resultaten van Paul iets minder! Hij is geëindigd op 14% (3 gewonnen uit 21 wedstrijden) in de 1e klasse. Normaal kan Paul wel rond de 25% spelen en misschien zelfs daarboven! Volgend seizoen zal Paul zich volledig herpakken en een mooi percentage halen in de 2e klasse.

Paul, zet hem op volgend seizoen!! We hebben de volste vertrouwen in je!!!!

TSTZ Haarlem 1
Klasse 1, Poule A

Stand, percentages en invallers:

TSTZ Haarlem 1 10 – 79 Ferenc 30 26 87%
Olympia (E) 2 10 – 59 Marcel 27 23 85%
JOVO 1 10 – 57 Richard 27 19 70%
De Roemer 1 10 – 45 Arno 3 2 66%
US 4 10 – 40 Invallers:
Tazano ’96 1 10 – 20 Lesley 3 0 0%

Verslag speler Richard Stoltenkamp:

Na de laatste competitiewedstrijd op vrijdag 27 november jl. mag Heren 1 zich officieel kampioen noemen in de 1e klasse afdeling Holland Noord.

Het team bestaande uit Arno, Ferenc, Marcel en Richard begon het seizoen voortvarend met drie zeer ruime overwinningen, daarna ging het wat moeizamer met een 7-3 overwinning en een 5-5 (in vaktermen noemen wij dat harken). Gelukkig werd daarna de goede lijn weer doorgetrokken.

Eigenlijk kwam naarmate de competitie vorderde het 1e team steeds beter op dreef en nadat de concurrentie ook in de 2e helft van de competitie punten morste, werd de voorsprong uitgebouwd naar maar liefst 15 en 18 punten op de nummers 2 en 3 met nog twee wedstrijden te spelen. Wat resulteerde in de één na laatste wedstrijd in het feit dat ons team nog maar 6 punten nodig had om kampioen te worden in de 1e klasse, en zo geschiedde ook. Er werd met 8-2 gewonnen van de nummer 3.

De laatste wedstrijd tegen de voornaamste concurrent (Olympia 2) was/werd daarmee een formaliteit, want de voorsprong was uitgebouwd tot 18 punten, zodat promotie naar de Hoofdklasse voor de tweede keer in de historie een feit was!

De prognose/doelstelling voor het volgende seizoen is dat we ons eerst proberen te handhaven in de hoofdklasse, mochten er zich kansen voordoen dan zullen deze met beide handen worden aangepakt en desnoods worden uitgebouwd!!

Voor de uitslagen en percentages verwijs ik naar de tab ‘Senioren (standen en percentages)’, onder de tab ‘het Schaap’ zijn de foto’s te bewonderen van het afgelopen seizoen.

Groet Richard

TSTZ Haarlem 2
Klasse 1, Poule B

Stand, percentages en invallers:

ZTTC 2 10 – 74 Lesley 24 13 54%
HBC 2 10 – 68 Kees 21 7 33%
US 6 10 – 57 Ron 21 6 29%
Disnierats 4 10 – 44 Paul 21 3 14%
TSTZ Haarlem 2 10 – 32 Invallers:
Victory ’55 3 10 – 25 Adam 3 1 33%

Verslag aanvoerder Ron Doevendans:

Ook voor team 2 zit de najaarscompetitie van 2015 erop. Team 2 speelde in de eerste klasse en bestond uit Lesley, Kees, Paul en Ron. Onze doelstelling was om voor behoud in de eerste klasse te spelen, maar helaas is dat niet gelukt. De indeling was zwaar en we speelden diverse ongelukkige wedstrijden. De eerste helft wisten we helaas geen wedstrijd winnend af te sluiten. De tweede helft eindigde slechts één wedstrijd in ons voordeel, namelijk 7-3 tegen Victory ’55 3. Totaal hebben we 32 punten bij elkaar gesprokkeld, verdeeld over 15 in  de eerste en 17 in de tweede helft. Eén keer heeft er invaller meegedaan, namelijk Adam, die uit tegen HBC 2 ook nog eens de enige wedstrijd wist te winnen (9-1 verlies). Lesley heeft een zeer verdienstelijke competitie gespeeld door 13 van zijn 24 partijen winnend af te sluiten (54%). Paul, Kees en Ron bleven duidelijk deze competitie achter (resp. 14, 33 en 29%). Als je de wedstrijden analyseert dan zie je dat heel veel partijen in de beslissende 5e game verloren werden. In het eindspel kunnen we nog beter en koelbloediger worden. Een mooie opdracht voor het komende seizoen om daar op te trainen. Zo moeten we er vaker aan denken om in dat soort situaties een time-out te nemen. Even uit de negatieve flow en opnieuw focussen op het eindspel. Een ander punt van aandacht is het dubbel. Hierbij gaat het per competitie toch om 10 punten. Slechts 2 dubbels werden er winnend afgesloten de afgelopen competitie (twee keer de combinatie Lesley en Ron). Dubbelen is een kunst en niet elke combinatie is even effectief. Hier valt ook nog wel het nodige trainingswerk in te verrichten. ZTTC 2, met de gebroeders Peeters in de gelederen werden kampioen en wij eindigden op de vijfde plaats. Uiteindelijk wisten we Victory ’55 nog achter ons te laten. Het nieuwe seizoen gaan we uiteraard weer proberen terug te komen. De teams zijn dan iets anders samengesteld, maar zowel het 2e als het 3e team spelen tweede klasse en hebben goede kansen op de titel. Het 2e team heeft dan nieuwkomer Sanne van Loon (afkomstig van ZTTC) in de gelederen. Hij speelde de afgelopen competitie in de Hoofdklasse en is dus een topversterking voor ons. Wij zien de voorjaarscompetitie met vertrouwen tegemoet, maar dat neemt niet weg dat we nog serieus gaan focussen op de verbeterpunten en veel trainingsarbeid zullen gaan verrichten.

TSTZ Haarlem 3
Klasse 2, Poule H

Stand, percentages en invallers:

Spaarne 3 10 – 70 Denami 21 15 71%
Uitgeest 1 10 – 66 Hans 18 11 61%
Tempo-Team 4 10 – 57 Adam 24 13 54%
TSTZ Haarlem 3 10 – 53 Leo 24 9 38%
DOKO (V) 1 10 – 32 Invallers:
Rapidity 5 10 – 22

Opmerking wedstrijdsecretaris:

Geen verslag ontvangen van één van de teamleden! Helaas is er ook het één en ander gebeurd in het team qua persoonlijke omstandigheden. Dit team is ook uit elkaar gevallen en zal volgend seizoen geheel anders opgesteld worden.

Verder wil ik het team toch complimenteren met de zeer verdienstelijke vierde plek en dus handhaving in de tweede klasse! Dit is natuurlijk in een seizoen met veel tegenslagen een geweldig resultaat mede door de uitstekende start in het begin van de competitie.

Verder kan ik er weinig nieuws over melden want ik heb het niet real-life meegemaakt.

TSTZ Haarlem 4
Klasse 3, Poule M

Stand, percentages en invallers:

US 11 10 – 66 Ruud 24 17 71%
Tempo-Team 6 10 – 58 Stefan 21 11 52%
HTC 7 10 – 56 Edwin 15 5 33%
Amstelveen 2 10 – 53 Bart 18 4 22%
TSTZ Haarlem 4 10 – 42 Invallers:
The Victory 4 10 – 25 Michael 3 1 33%
Henk 3 0 0%
Fulbert 3 0 0%
Paul 3 0 0%

Verslag aanvoerder Ruud Nouris:

Zoals in het eerste verslag te lezen hadden we na 5 wedstrijden slechts 16 punten gehaald en 12 punten achterstand om te handhaven. Er wachtte ons dus een schone taak om dit gat te dichten.

De return tegen Tempo Team moesten we weer met een invaller spelen, deze keer wilde Fulbert dit wel doen. Helaas kom hij geen partij naar zich toe trekken. Wel heeft hij een game met 11-1 gewonnen, maar moest deze wedstrijd toch het onderspit delven. Stefan won er twee en ik won ze zelf alle drie. Het dubbelspel hebben Stefan en ik op miraculeuze wijze alsnog gewonnen. Eindstand 6-4. Uitwedstrijd hadden we 8-2 verloren, dus dit was een stuk beter.

De uitwedstrijd tegen HTC deed ik zelf niet mee. Uitslag 6-4 verloren, ook dit keer beter dan de vorige ontmoeting. Stefan één, Bart één en Edwin knap twee winstpartijen.

Toen kregen we Amstelveen thuis. Daar verloren we met 6-4, maar deze keer wonnen we thuis sterk met 7-3! Stefan en ik wonnen ze alle drie, Edwin helaas niets, maar wel het dubbelspel.

We waren goed op weg, we haalden elke wedstrijd meer punten dan in de eerste helft!

Toen moesten we uit naar The Victory in Weesp. De brug was weer toegankelijk, dus hoefden we niet om te rijden. The Victory stond onderaan, dus hier moesten we flink gaan uithalen. Maar dat lukte helaas niet, we wonnen wel met 6-4. Stefan en Bart allebei één gewonnen en ondergetekende won er drie. Totaal wel weer een punt meer dan thuis.

De laatste wedstrijd was thuis tegen US, de kampioen in onze poule. We wisten dat handhaven inmiddels niet meer haalbaar was, ondanks de veel betere tweede helft bleef de achterstand te groot. Voor deze wedstrijd hadden we Paul Oomen als invaller op laten draven. Helaas zonder succes. Stefan, die er uit nog drie won kon er deze avond maar één winnen. Zelf had ik mijn revanche genomen en won er twee. Eindstand 3-7 verloren, degradatie was een feit….

Dubbels 4 uit 10 –  40%

Door diverse verschuivingen zullen de spelers van team 4 in het voorjaar in andere teams weer gaan vechten voor de punten!

Met vriendelijke groet,

Ruud Nouris

TSTZ Haarlem 5
Klasse 3, Poule K

Stand, percentages en invallers:

Tempo-Team 5 10 – 62 Gert 24 13 54%
Diemen 1 10 – 60 Henk 12 6 50%
Victory ’55 6 10 – 49 Mark 30 8 27%
Tazano ’96 3 10 – 46 Invallers:
TSTZ Haarlem 5 10 – 42 Michael 6 5 83%
VDO 2 10 – 41 Max 3 2 66%
Cees 9 3 33%
Paul 3 1 33%
Tom 3 0 0%

Verslag mede-aanvoerder Mark Friederichs:

Om onduidelijke redenen mocht ik dit seizoen met Henk Teunissen en Gert van Ee meedoen. Misschien omdat ik een auto heb? Misschien omdat ze een verdwaalde Limburger wilden helpen met het integratietraject? Wat het ook is: het zal niet het percentage tot dan toe zijn geweest om me met open armen te ontvangen. Maar goed: zolang ik vooruitga, krijg ik blijkbaar het voordeel van de twijfel en daar ben ik blij mee. Het was dan ook een prima en gezellige competitie. Iets minder was het resultaat, maar daarover later meer.

Onze eerste wedstrijd beloofde veel goeds voor de rest van de competitie. Een nipte 6-4 nederlaag tegen Diemen, dat iets verderop in de competitie al snel favoriet voor het kampioenschap bleek te zijn. Ouwe taaie Dick leek alleen door van buiten komend onheil verslagen te kunnen worden, wat prompt ook gebeurde. Hij werd na zijn eerste verloren partij eind oktober door een ambulance opgehaald en kwam verder niet meer in actie. We zullen het nooit zeker weten, maar was dit niet gebeurd, dan zou Diemen er waarschijnlijk met het kampioenschap vandoor zijn gegaan. Nu mag Tempo Team het volgend jaar in de tweede klasse gaan proberen.

Al vrij snel kreeg ook ons team te maken met tegenslag. Henk viel uit en we moesten het met invallers zien te rooien. Nu hadden we over de kwaliteit van deze invallers niet te klagen. Michael, Max, Paul, Cees en Tom deden hun uiterste best en wisten nog flink wat punten binnen te harken. Vooral Michaels optreden tegen VDO maakte indruk. Ook op zijn vriendin Mandy, die als speelster van VDO met een 9-1 nederlaag naar huis kon, wat gelukkig niet zo ver was. Volgend seizoen speelt ze dus weer gewoon bij ons.

Jammer genoeg raakten we toch steeds verder achterop, mede door een paar totaal onverklaarbare uitslagen. Hierdoor waren steeds vaker termen als omkoping, doping en competitievervalsing te horen, vooral naarmate de avond vorderde. Je moet toch wat als je het niet op eigen kracht dreigt te redden? Maar hoe kon Victory – de gedoodverfde degradant – opeens winnen van Tempo Team, de gedoodverfde kampioen? En over doodverven gesproken: de overwinning van Victory kwam tot stand op de dag nadat een speler van Victory van 4 meter hoog van zijn schildersladder kukelde en daar een gekneusde rib aan overhield. Jan Smit zou al z’n optredens voor de komende drie maanden afgezegd hebben, maar deze speler deed gewoon mee en wist al zijn drie potjes te winnen.

Vrijdagavond 27 november stond onze laatste wedstrijd op het programma. Die avond zou de boeken in moeten gaan als het Wonder van Volendam. Een 8-2 overwinning zou ons nog in de derde klasse houden, maar ondanks ons ongebreidelde optimisme geloofden we daar zelf ook niet echt meer in. Terecht, bleek later, want het enige dat na die avond een wonder genoemd kon worden, was dat we onze tegenstanders überhaupt konden verstaan. Wat een taaltje, dat Volendams.

TSTZ Haarlem 6
Klasse 4, Poule I

Stand, percentages en invallers:

Het Nootwheer 7 10 – 74 Michael 27 22 81%
TSTZ Haarlem 6 10 – 71 Cees 27 22 81%
DOKO (V) 4 10 – 45 Max 24 16 66%
TSO 4 10 – 45 Paul 6 2 33%
ZTTC 11 10 – 37 Invallers:
HTC 12 10 – 28 Maurice (J1) 3 2 66%
Niels (J1) 3 0 0%

Verslag speler Michael Nouris:

Ja…… Waar moet ik beginnen? Waar ligt het aan? Waar hebben we het laten liggen? Is het pech? Zijn wij niet aardig genoeg? Tsja….

Geen kampioen, op drie punten. Goed seizoen gedraaid en nog geen kampioen worden. Ja, wederom ben ik met mijn team tweede geworden. Hoe is het mogelijk! Ik geloof dat ik de Joop Zoetemelk van het tafeltennis ben…. Wederom tweede…. Bah!!!

Waar wij op de helft van het seizoen nog één punt achter Het Nootwheer stonden, staan wij toch drie punten achter Het Nootwheer op het laatst. Waar we het hebben laten liggen? Ja, duidelijk onderling verliezen wij thuis met 2-8 en uit met 7-3 verloren. In de thuiswedstrijd kon ik niet meedoen omdat Mandy geopereerd was die dag. En de return deed de andere sterke speler Cees niet mee. Niet dat Max en Paul veel minder waren maar de resultaten tegen Het Nootwheer waren helaas te weinig. In de return kon ik niet winnen van Rik Wan (96% geeindigd!), maar Paul Oomen won daar bijna van hem. Helaas was het allemaal niet genoeg en kon ik twee punten binnen slaan en Max één. De onderlinge resultaten zijn duidelijk:

Het Nootwheer 5 punten uit 20 punten behaald
DOKO (V) 14 punten uit 20 punten behaald
TSO 17 punten uit 20 punten behaald
ZTTC 15 punten uit 20 punten behaald
HTC 20 punten uit 20 punten behaald!!!!

Dan hebben we nog wat incidentjes gehad in de tweede helft. De lange tegenstander van het DOKO team vond het nodig om mij uit te schelden, waarna hij de wedstrijd opgaf. Ben ik zo onaardig? Heeft het daar aan gelegen? Het schijnt dat je niet mag juichen na een prachtig punt!? Geen idee! Ik weet dat ik soms lijk op mijn naamgenoot in het darten (Michael van Gerwen). Maar kom op zeg, ik geef jou toch ook een geweldig compliment als je een prachtig punt maakt!? Ach ja, je komt ze soms tegen in de competitie!

Verder was het erg gezellig bij ZTTC, waarbij de gezelligheid werd verandert in kwaadheid. Ik kon gelukkig mijn revanche nemen tegen Arlette Poulen (88%) en won daar al mijn wedstrijden. Helaas was zowel de tegenstander als ons team te fanatiek om de winst te pakken. Waarbij de emmertjes water bij diverse spelers overliepen. Misschien toch de druk van het kampioenschap? De druk op werk? Ja, dat sowieso. Maar dat schijnt ook tegenwoordig in de maatschappij normaal te zijn. En wij mogen er het beste van maken.

Vorig seizoen werd de kampioen kampioen met 71 punten en nu hebben we 71 punten en weer geen kampioen! Nou moeten wij volgend seizoen maar 74 punten halen! Ik zal mijn plaatsje afstaan aan Bart Mendel! Hopelijk zullen jullie volgend seizoen wel kampioen worden toppers!!

TSTZ Haarlem 7
Klasse 4, Poule Q

Stand, percentages en invallers:

Het Nootwheer 10 10 – 68 Hans J. 29 23 79%
TSTZ Haarlem 7  10 – 58 Arnold 23 11 48%
Fusia 2 10 – 51 Hans M. 29 13 45%
Uitgeest 3 10 – 45 Maurice (J1) 0 0 0%
Tazano ’96 4 10 – 40 Invallers:
ZTTC 12 10 – 38 Fulbert 3 2 66%
Wil 3 1 33%

Opmerking wedstrijdsecretaris:

Helaas ook van dit team geen verslag ontvangen.

Het was wel het gehele seizoen duidelijk dat Het Nootwheer kampioen werd, deze waren gewoon te sterk in de breedte. Wel heeft het team het netjes gedaan door tweede te worden. Mede door wederom de goede resultaten van Hans Jansen! Volgend jaar opnieuw outsider voor het kampioenschap!

TSTZ Haarlem 8
Klasse 4, Poule P

Stand, percentages en invallers:

US 12 8 – 64 Fulbert 24 18 75%
TSTZ Haarlem 8  8 – 45 Jalmar 24 13 54%
The Victory 8 8 – 34 Paul 21 11 52%
HBC 9 8 – 29 Jan Robert 0 0 0%
VDO 4 8 – 28 Invallers:

Opmerking wedstrijdsecretaris:

Helaas ook van dit team geen verslag ontvangen!

Team is netjes tweede geworden waarbij er niet duidelijk is of VDO gedegradeerd is, omdat ZTTC zich op het laatst teruggetrokken heeft. Verder goed seizoen gedraaid!

TSTZ Haarlem 9
Klasse 5, Poule F

Stand, percentages en invallers:

Victory ’55 8 10 – 89 Niels (J1) 6 5 83%
ASSV 4 10 – 50 Wil 29 18 62%
Amsterdam ’78 11 10 – 48 Tom 23 14 61%
TSTZ Haarlem 9  10 – 48 Ferry (J1) 9 5 55%
Spaarne 8 10 – 46 Monique 0 0 0%
GSV Heemstede 3 10 – 18 Invallers:

Opmerking wedstrijdsecretaris:

Helaas ook voor dit team geen verslag ontvangen.

Het team is uit elkaar en Wil, Tom en Monique zijn allen gestopt. De jeugdspelers stromen door en gaan met een nieuw team spelen.

TSTZ Haarlem 1 (Jeugd)
Klasse 2, Poule A

Stand, percentages en invallers:

Het Nootwheer 1 9 – 57 Niels 9 8 89%
TSTZ Haarlem 1 9 – 51 Maurice 9 5 55%
Amsterdam 3 9 – 50 Ferry 9 3 33%
Disnierats 1 9 – 41 Invallers:

Opmerking wedstrijdsecretaris:

Helaas ook van dit team geen verslag ontvangen.

TSTZ Haarlem 2 (jeugd)
Klasse 5, Poule C

Stand, percentages en invallers:

AMVJ 2 9 – 56 Bart 6 4 67%
TSTZ Haarlem 2 9 – 55 Matthijs 9 4 44%
AMVJ 2 9 – 48 Vanessa 6 2 33%
Amsterdam 6 9 – 47 Thijs 6 2 33%
Invallers:

Opmerking wedstrijdsecretaris:

Helaas ook van dit team geen verslag ontvangen.