Half seizoens bulletin najaar 2015

Voorwoord

Beste clubgenoten/ belangstellende,

Hierbij hebben we onze eerste uitgave van dit bulletin. Aangezien ik per zomer 2015 aangesteld ben als wedstrijdsecretaris, ben ik diverse dingen gaan veranderen. Immers hebben jullie mij gekozen en wil ik jullie niet teleurstellen. We maken de competities zo leuk mogelijk! Daarbij is een goede samenwerking nodig!

Één van de veranderingen is dus dit bulletin. Deze wil ik graag introduceren! Hierbij zullen de aanvoerders en/of competitiespelers zelf aan het woord zijn. Dit door middel van een half seizoens verslag. Hierbij zullen de spelers en aanvoerders de huidige competitie bespreken en evalueren. Zal de doelstelling nog behaald kunnen worden? Worden de doelstellingen verlaagd of juist verhoogd. Zijn er mooie wedstrijden geweest? Belangrijke overwinning? Spelers in vorm of juist even in een dipje. Is er een aanstormend talent in optocht? Enzovoort enzovoort. In iedergeval zullen juist de menselijke aspecten en emoties in de verslagen naar boven komen. En zul je boeiende dingen lezen over andere teams!

Per dit seizoen zijn wij één van de verenigingen die met de nieuwe plastic bal speelt! Dit is getest door diverse leden van de club en dit is de Tibhar drie sterren ballen geworden! Let wel op dat deze vrij prijzig zijn, dus maak ze niet zomaar kapot!!! Ook daarover zullen misschien andere meningen zijn, of juist ervaringen. Wij zijn benieuwd!

Dit seizoen hebben we wederom de beschikking over nieuwe aanstormende talenten! Maurice Bras is momenteel toegevoegd bij team 7 in de vierde klasse na zijn ‘transfer’ vanuit Rapidity. Niels Osinga en Ferry van Leuffen zitten nog dit seizoen bij team 9 in de vijfde klasse. Beide hebben vanuit de bond toestemming (ontheffing) om in de vijfde klasse te spelen dit seizoen! Verder hebben we nog vele aanstormende talenten rondlopen bij ons in de club, maar deze spelen nog niet bij de senioren en/of zijn nog niet oud genoeg om er te mogen spelen.

Wellicht is het jullie al opgevallen dat wij per dit seizoen weer een extra team in de competitie hebben spelen. Door diverse wijzigingen in de teams, is team 5 opnieuw gevormd. Hierin is Henk Teunissen (vanuit team 4, 3e klasse), Gert van Ee (vanuit team 3, kampioen 3e klasse) en Mark Friederichs (vanuit team 6, kampioen 4e klasse). Daardoor is het oude en huidige team 6, opnieuw in de vierde klasse geplaatst omdat de teamrating te laag was om een plek in klasse 3 te krijgen!

Kortom, ik wens de competitie teams nog veel plezier en succes toe. En voor nu veel leesplezier met de eerste uitgave van dit bulletin!!!

Met sportieve groet,

Michael Nouris
Wedstrijdsecretaris TSTZ Haarlem
michael.nouris@tstz–haarlem.nl

Wist je dat?!

  • De vereniging een air-fryer heeft staan voor allemaal verschillende hapjes! Zoals een bitterbal, frikandel en een mix van hapjes. De prijzen zijn per zes hapjes voor 1,50 euro en een teamschotel voor 5,- euro!
  • Deze hapjes gezonder zijn dan een echte frituurhap! Dit omdat er geen vet aan te pas komt, enkel het vet van de hapjes zelf!
  • De club heeft er een nieuwe sponsor bij! Het gaat om partijcentrum/ bar “Place2B”! Het is een bar die tevens een zaal tot zijn beschikking heeft voor verhuur van feesten en partijen. Ook is er een grote snookerruimte ingericht en ook drie mooie dartbanen heeft. Het adres is Donkere Spaarne 52, te Haarlem (in ’t Spaarnehuys)
  • De vereniging de huidige beste vereniging is van Noord-Holland, dit omdat wij de verenigingsprijs hebben gewonnen bij de afdelingskampioenschappen afgelopen zomer!
  • Jeugdspeler Maurice Bras vroeger heeft gespeeld bij TTV Rapidity en na een korte tijd weer is gaan spelen bij ons!
  • Wij momenteel in de zaal, perfect drie competitiewedstrijden tegelijk kunnen laten spelen, dit door middel van een extra deur aan de achterzijde van de zaal!
  • De Harry Feenstra bekercompetitie weer gaat beginnen! Er zijn vier teams opgegeven, twee in de 1e klasse, één in de derde en één in de vierde klasse.
  • De licentieranglijst toernooien er weer aan zitten te komen! De C, E en G licenties. Hierbij is de sluitdatum 7 november aanstaande. Voor meer informatie bij Michael Nouris!
  • Het klaverjastoernooi weer aanstaande is, op vrijdag 13 november! Aanmelden bij Martin van Westerhoven!
  • Op vrijdag 18 december er wederom een kersttoernooi wordt georganiseerd, waarbij iedereen met een prijs naar huis gaat!! Opgeven kan bij Martin van Westerhoven!

Speler in vorm!

De speler in vorm van deze helft is: Adam Cichon. Met een percentage van 82% (9 gewonnen uit 11 wedstrijden, 2e klasse). Als je statistieken bekijkt op TT Kaart, dan zie je een gigantische stijgende lijn. Deze vorm lijkt maar niet te stoppen! Sinds de komst van Adam in 2013 heeft hij de volgende percentages gespeeld:

Najaarsseizoen 2013 21 gewonnen uit 21 wedstrijden, 100% (5e klasse)!!!
Voorjaarsseizoen 2014 23 gewonnen uit 24 wedstrijden, 96% (4e klasse)!!!
Najaarsseizoen 2014 10 gewonnen uit 24 wedstrijden, 42% (2e klasse)
Voorjaarsseizoen 2015 20 gewonnen uit 21 wedstrijden, 95% (3e klasse)!!!

Dus er zit nog zoveel potentie in Adam, dat misschien 1e klasse wel aan de orde is straks voor Adam! Mede door zijn goede resultaten staat zijn team er goed voor en kunnen zij wederom kampioen worden, maar nu in een hogere klasse!!

Adam, veel succes in de competitie!!! En we blijven de mooie resultaten volgen!

Speler in een dipje…

De speler die de eerste helft beduidend minder speelt dat hij normaliter kan, en dus in een dipje zit qua resultaten. De speler is: Hans van Meeteren. Alhoewel hij de laatste wedstrijd tegen de concurrent voor de 2e plek er netjes twee heeft gewonnen, zijn de resultaten van Hans iets minder! Momenteel staat hij 43% (6 gewonnen uit 14 wedstrijden) in de 4e klasse. Normaal kan Hans altijd rond de 66% spelen en vaak zelf daarboven! Hans speelde een aantal jaar geleden zelfs derde klasse en dus moet deze oud-clubkampioen wel beter kunnen spelen!

Hans, zet hem op!! We hebben de volste vertrouwen in je!!!!

TSTZ Haarlem 1
Klasse 1, Poule A

Stand, percentages en invallers:

TSTZ Haarlem 1 5 – 39 Marcel 12 11 92%
Olympia (E) 2 5 – 35 Ferenc 15 13 87%
JOVO 1 5 – 30 Richard 15 10 66%
De Roemer 1 5 – 19 Arno 0 0 0%
US 4 5 – 18 Invallers:
Tazano ’96 1 5 – 9 Lesley 3 0 0%

Verslag aanvoerder Arno Henzen:

Dit seizoen begonnen met een vaste opstelling en een vaste coach. Door ziekte staat Arno even een seizoen aan de kant. Met de opstelling Marcel, Ferenc en Richard zijn de verwachtingen zeer hoog gespannen. Met niets minder dan het kampioenschap in de 1e klasse zijn wij tevreden! Terug naar de Hoofdklasse waar wij thuis horen. In de eerste wedstrijden hebben wij onze overmacht laten zien. Wij zijn niet zozeer bezig met wedstrijden winnen, maar meer bezig met het beperken van de al weinige verliespartijen. De eerste 3 wedstrijden werden met 9-1, 8-2 en 10-0 gewonnen. Alleen Richard heeft nog wat opstartproblemen en mist nog wat overtuiging. Oplossing is hiervoor snel gevonden. Hard trainen met Ron op maandag met aanwijzingen van Arno. Een uur volle bak om veel vertrouwen in de vaste patronen te krijgen. De 4e en met name 5e wedstrijd bleek hij weer sterk in vorm. De 4e wedstrijd tegen JOVO 1 met 2 spelers met 100% en 1 speler met 0%. Dus 4 spelers aanwezig met nog steeds 100%. Na spannende partijen werd een 4-0 voorsprong bereikt. Tegenstanders meteen van de 100% af. Marcel moest in de 5e partij voor het eerst buigen met een 13-11 nederlaag in de 5e game. Ferenc startte daarna tegen de 0-procenter vertrouwd met 11-1 en 11-4, maar begon ineens haarscheurtjes te vertonen. Vertwijfeld probeerde hij de ommekeer tegen te houden maar tevergeefs. Een zeer verrassende 3-2 nederlaag. Nadat ook Richard een sterke tegenstander moest feliciteren, werden de verhoudingen weer recht gezet. Een 7-3 overwinning met 3 partijen in 5 games en 6 partijen in 4 games.

Na 4 wedstrijden stonden we met 34 punten slechts 4 punten voor op concurrent Olympia Enkhuizen. De uitwedstrijd op zaterdagavond 10 oktober moest duidelijkheid bieden. Door verhindering van Marcel hebben we supersub Lesley aan de selectie toegevoegd. De avond ervoor had Lesley al in Volendam gespeeld en ondanks 2 winstpartijen toch geen vertrouwen opgedaan.

Dat vertrouwen werd helaas niet teruggevonden en hij moest zijn rol als supersub toch uitstellen naar een volgende keer, 3x verlies. Richard en Ferenc waren op stoom. Beiden haalden 2 gemakkelijke overwinningen binnen. Tegen de kopman moesten beiden vol gas. Na veel spectaculaire rally’s op hoog niveau haalden ze het beiden net niet. Gelukkig was ons ‘speciale wapen’ (ahum) aanwezig. Met één game van uitzonderlijke klasse waarin alles lukte, werd het dubbel in de 5e game binnengeharkt. Dit is zeer opmerkelijk aangezien we de degradatie vanuit de hoofdklasse vorig jaar mede hebben veroorzaakt met een dubbelresultaat van 0 uit 10. Uitslag 5-5. De schade is beperkt gebleven. Komende 5 wedstrijden zullen wij weer met het vaste team aantreden. Olympia zal zeker 3 wedstrijden met invallers moeten spelen. Zij hebben ons al gefeliciteerd met het kampioenschap! Uiteraard niet te vroeg juichen en onze plicht uitvoeren. Bovendien zijn ook onze percentages belangrijk voor de rating volgend seizoen. We gaan ervoor!!!

Dubbel 5 uit 5, 100% (echt waar!!!)

TSTZ Haarlem 2
Klasse 1, Poule B

Stand, percentages en invallers:

HBC 2 5 – 38 Lesley 15 8 53%
ZTTC 2 5 – 35 Kees 9 3 33%
US 6 5 – 27 Ron 12 3 25%
Disnierats 4 5 – 26 Paul 9 1 11%
TSTZ Haarlem 2 5 – 15 Invallers:
Victory ’55 3 5 – 9

Verslag aanvoerder Ron Doevendans:

Ook voor team 2 zit de eerste helft van de najaarscompetitie erop. Team 2 speelt in de eerste klasse en bestaat uit Lesley, Kees, Paul en Ron. Onze doelstelling was om voor behoud in de eerste klasse te spelen, maar helaas was het absoluut geen gemakkelijke eerste helft. De indeling zag er op papier al sterk uit en dat bleek het ook te zijn in de praktijk. Direct al in de eerste wedstrijd kregen we een 9-1 om de oren. Bij ZTTC uit, met de gebroeders Peters in de gelederen, die pas op gang komen na voor de wedstrijd de nodige biertjes weggetikt te hebben, wist alleen Lesley een partij winnend af te sluiten. Vervolgens speelden we de week erna tegen een team van US dat volledig uit dames bestaat. Dames, die ook hoog in de landelijke damescompetitie spelen, waarvan één zelfs uitkomt in de eredivisie en het daar niet slecht doet. Voor we het wisten kwamen we met 7-0 achter! Het leek wel of we toen pas wakker werden, want vervolgens wonnen we alledrie (Lesley, Kees en Ron) de laatste partij. Vreemd genoeg wonnen we dus alle drie van een ander. In de derde wedstrijd moest het gebeuren tegen Disnierats uit, in onze ogen onze concurrent als het gaat om behoud in de eerste klasse. Het leek er niet slecht uit te zien, want hun opstelling was met een speler, die nog niets gewonnen had in de competitie. Maar gek genoeg bleek deze speler na het zien van zijn tegenstanders spontaan onwel te worden. Hij zou de eerste partij spelen, maar hij kwam maar niet opdagen. Hij bleek op de wc te zitten en daar was hij niet lekker geworden. Dus moest alsnog hun vierde (sterkere) man komen opdraven. Deze speelde vervolgens de sterren van de hemel en won al zijn partijen. We verloren met 7-3. Lesley won verdienstelijk 2 partijen, de derde verloor hij op een haar na in de vijfde game. Paul won de andere en Ron bleef op 0 staan. De volgende wedstrijd was thuis tegen HBC 2, het team dat alles dik wint en de absolute kampioenskandidaat is. Maar ja, op ons is geen peil te trekken, want we kwamen direct met 2-0 voor (winst Lesley en Kees), vervolgens werd het 2-2 (verlies Paul en dubbel), waarna Lesley heel knap 3-2 op de borden bracht. Een sensatie hing in de lucht. Maar helaas was daarna de volgende 4 partijen de koek op. Wel waren er nog zeer spannende partijen bij en…. Kees wist de laatste partij van de avond nog te winnen, waardoor de eindstand uiteindelijk 4-6 werd. Van te voren hadden we daar absoluut voor getekend, maar achteraf hadden we er toch nog meer uit kunnen slepen. Eén team in onze poule doet het nog slechter dan wij, namelijk Victory ’55 uit Volendam. En daar moesten we de laatste wedstrijd tegen. Zij staan op drie punten en wij op 11. Hoe kan dat vroegen we ons af, toen we ze zagen spelen. Ze waren uiteraard tegen ons  op oorlogssterkte. Al gauw bleek hoe het kwam dat ze zo weinig punten hadden tot nu toe. Door blessures konden ze twee wedstrijden niet op volle sterkte uitkomen en 1 wedstrijd konden ze (op het laatste moment door overmacht) helemaal geen team op de been brengen, de tegenstander wilde niet verzetten en toen werd 10-0 verlies overeen gekomen. Waarom hebben wij nooit dat soort meevallers tegen tegenstanders. Alhoewel, wij waren wel zo sportief geweest om de wedstrijd te verzetten. De avond begon dramatisch. We kwamen 5-0 achter! Hele lange partijen met fantastische rally’s, maar telkens trokken we aan het kortste eind. Vervolgens kwam de ommekeer en begonnen we partijen te winnen. Helaas voor Kees kon hij geen partij naar zich toe trekken. Hij verloor alles net aan (veel in vijven). Lesley en Ron wisten er allebei twee te winnen. Uitslag 6-4 voor Victory ’55. Het was een lange avond met 4 partijen in vijven en 6 partijen in vieren. En, zoals altijd super gezellig in de mooie zaal in Volendam, waar standaard na afloop de verse vis op tafel komt! De tweede helft gaan we stunten. We staan op een vijfde plaats met 11 en 12 punten achterstand op de nummers 4 en 3, maar we geven niet op en het plastic balletje is rond, dus je weet maar nooit. Misschien hebben wij nu eens een keertje geluk met de omstandigheden!

TSTZ Haarlem 3
Klasse 2, Poule H

Stand, percentages en invallers:

Uitgeest 1 5 – 32 Denami 9 9 100%
Tempo-Team 4 5 – 31 Adam 9 7 77%
Spaarne 3 4 – 29 Leo 9 5 55%
TSTZ Haarlem 3 4 – 29 Hans 9 5 55%
DOKO (V) 1 5 – 14 Invallers:
Rapidity 5 5 – 5

Opmerking wedstrijdsecretaris:

Het team is gepromoveerd naar de 2e klasse, maar ze staan er zo goed voor dat kampioenschap erg dichtbij is! Zelfs als je bedenkt dat de tussenstand van Spaarne – TSTZ Haarlem op 2-4 staat! Deze wedstrijd wordt in de 2e helft van de competitie uitgespeeld! Dit omdat er zoals Hans hieronder al noemt een incident heeft plaatsgevonden, de voorzitter van HTC en de voorzitter van de afdelingsbond heeft een aanval gehad tijdens de wedstrijd en is met veel toeters en bellen naar het ziekenhuis vervoerd! Daarom heeft Spaarne in samenspraak met alle tegenstanders besloten om alle wedstrijden per direct te staken. Vandaar dat de wedstrijd nog moet uitgespeeld worden. Nog evengoed veel succes mannen!!

Verslag aanvoerder Hans Luiten:

Het derde team is ingedeeld in een interessante poule met 4 titelkandidaten en 2 zwakkere broeders. Het verschil tussen nr 4 en nr 1 bedraagt slechts 3 punten. Wel moet hierbij aangetekend worden dat vanwege een noodlottige gebeurtenis bij Het Spaarne de stand niet helemaal duidelijk is. De wedstrijd tegen Spaarne 3 moet nog worden uitgespeeld. De kans op een kampioenschap is zeker aanwezig. Denami speelt als herboren en is nog ongeslagen. Adam, Leo en Hans doen het voor ietsje minder, maar zorgen toch voor de nodige punten.

TSTZ Haarlem 4
Klasse 3, Poule M

Stand, percentages en invallers:

US 11 5 – 32 Ruud 12 6 50%
Tempo-Team 6 5 – 31 Stefan 6 3 50%
HTC 7 5 – 28 Edwin 9 3 33%
Amstelveen 2 5 – 28 Bart 12 2 17%
TSTZ Haarlem 4 5 – 16 Invallers:
The Victory 4 5 – 15 Michael 3 1 33%
Henk 3 0 0%

Verslag aanvoerder Ruud Nouris:

Ons team was door de gewijzigde teamindeling teruggebracht naar 4 spelers: Edwin van der Aar, Stefan Verweij, Bart Mendel en ondergetekende.

De eerste wedstrijd moesten we echter al gelijk starten met een invaller. Gelukkig wilde Henk Teunissen, voormalig teamlid, invallen. We moesten uit bij Tempo Team. Ik was er zelf niet bij, ik kan dus alleen een weergave geven n.a.v. de uitslag, en dat was 8-2 verloren. Edwin won er één en Edwin won samen met Henk het dubbelspel.

De tweede wedstrijd hadden we ook al een invaller nodig. Deze keer deed Michael Nouris mee tegen HTC. Helaas verloren we ook deze wedstrijd met 8-2. Michael won er knap één en ikzelf ook. Stefan had nog teveel last van een blessuren die hij had opgelopen bij een fietsevenement voor het goede doel. Na twee wedstrijden dus pas vier punten, we stonden al direct op een degradatieplaats.

De derde wedstrijd uit bij Amstelveen hadden we geen invaller nodig. Als snel stonden we achter met 4-0, echter we herstelden ons goed. Bart won zijn eerste wedstrijd van het seizoen, Edwin won er ook één en zelf won ik er twee. Eindstand 6-4.

De vierde wedstrijd moesten we flink gaan uithalen, we moesten immers tegen het onderste team, The Victory. Hier zouden we veel punten moeten gaan binnenslepen. Nadat ik de eerste wedstrijd had gewonnen, kwam het duiveltje weer op ons pad. Zo stonden we opeens 1-3 achter!  Gelukkig herstelden we dit en kwamen we 4-3 voor, maar uiteindelijk werd het “slechts” 5-5. Bart en Edwin wonnen er beide één en ik won ze alle drie. De tussenstand in de poule ziet er nog steeds niet best uit.

Dan de laatste wedstrijd van de eerste helft, uit bij US. US had de week ervoor even korte metten gemaakt met HTC, 9-1. Even ter herinnering, wij verloren van HTC met 8-2. US was dan ook koploper. Geen goed voortuitzicht dus. Stefan was weer redelijk hersteld van zijn blessure, Edwin ging dit weekend nog even naar de camping, Bart en ik speelden dus mee. Als snel stond het 4-1 voor US. Stefan had het ene punt gemaakt door zijn eerste wedstrijd van het seizoen te winnen (hij had ook pas één keer gespeeld). Voor Bart en mijzelf verliep de avond dramatisch. Bart verloor de wedstrijden op ongelukkige manieren, veel pech en de laatste belangrijke rally’s vielen verkeerd. Zelf had ik die avond een off-day, futloos, fantasieloos, noem alles maar op.  Stefan daarentegen was in goede vorm en won alle drie zijn wedstrijden, knap hoor tegen de koploper! Eindstand 7-3.

Het gat naar een veilige plek is dus 12 punten, en dat is veel! Maar we gaan er de returns even flink tegenaan om te proberen te handhaven!

TSTZ Haarlem 5
Klasse 3, Poule K

Stand, percentages en invallers:

Tempo-Team 5 5 – 33 Gert 12 6 50%
Diemen 1 4 – 26 Henk 9 4 44%
Tazano ’96 3 5 – 24 Mark 15 4 27%
TSTZ Haarlem 5 5 – 21 Invallers:
Victory ’55 6 5 – 21 Michael 3 2 66%
VDO 2 4 – 15 Max 3 2 66%
Paul 3 1 33%

Verslag  aanvoerder Henk Teunissen:

Geachte leden van TSTZ Haarlem,

Onze wedstrijdsecretaris wilde dat de aanvoerders van de teams een tussentijds verslag zouden maken van de eerste helft najaarscompetitie 2015. Hierbij dan het verslag van het geheel nieuwe team 5. Spelers die elkaar nauwelijks kenden.  En een team wat het mag gaan proberen in de derde klasse.

Mark Voorjaarsseizoen uitkomend in het kampioensteam 6 in de vierde klasse
Gert Gedegradeerd uit het kampioensteam 3
Henk Uit een stabiel team in de derde klasse

Het seizoen begon goed met als eerste tegenstander een team wat gedegradeerd was uit de tweede klasse. Met een 4-6 nederlaag tegen Diemen 1, mocht het team uit Diemen de handen dichtknijpen. Wat een goed begin. De tweede wedstrijd was uit  bij het team van (onze) Mandy Jager (die helaas was verhinderd wegens een operatie) VDO 2. Dit team was gekomen uit de vierde klasse, dus was het voor ons zaak om hier punten tegen te  pakken. Met een 6-4 overwinning was dit zeker niet slecht. De derde uit naar Tempo Team 5 zou zeker niet makkelijk worden, dit is een team dat gaat voor promotie. We verloren, zonder Henk, maar met invaller Paul Oomen, die het bijzonder goed deed met 1 overwinning. Een 6-4 nederlaag was zeker goed te noemen.

Na drie wedstrijden met een score van 14 punten mochten we zeer tevreden zijn. Nu de laatste twee wedstrijden uit de eerste helft tegen de teams die onder ons staan. Dat moeten punten opleveren!! Reeds de eerste wedstrijd tegen Tazano ’96 3 ging helemaal fout. Daar waar we de punten hadden moeten pakken ging het helemaal fout. We moesten met 2-8 de punten laten aan Tazano ’96 3. De laatste wedstrijd van de eerste helft ging tegen Victory ’55 6 met als invaller Michael Nouris, die onze kopman Gert van Ee moest vervangen. Op het laatste moment moest Henk afzien van deze wedstrijd en zal ook niet de rest van de wedstrijden meespelen. Dankzij de invallers Michael en Max van Raay speelden we gelijk.

Nu gaan voor een aantal punten meer in de tweede helft. Het spijt me heel erg dat ik er niet bij ben, maar ik leef wel mee.

TSTZ Haarlem 6
Klasse 4, Poule I

Stand, percentages en invallers:

Het Nootwheer 7 5 – 36 Michael 12 10 83%
TSTZ Haarlem 6 5 – 35 Cees 15 11 73%
DOKO (V) 4 5 – 26 Max 12 8 66%
ZTTC 11 5 – 21 Paul 0 0 0%
TSO 4 5 – 20 Invallers:
HTC 12 5 – 12 Maurice (J1) 3 2 66%
Niels (J1) 3 0 0%

Verslag aanvoerder Cees Numan:

Moeilijk begin met invallers tijdens eerste 2 wedstrijden. Dankzij goed werk van onze wedstrijdsecretaris om op tijd deze invallers te regelen, staan we toch weer bovenin de rangschikking (2de op 1 puntje achter!). Max 8 uit 12, Michael 10 uit 12 en Cees 11 uit 15 is niet slecht. Kansen bij de returns voor de tegenstanders waarvan we nog verloren hebben zijn er zeker. Nu Paul nog wat potjes meespelen en dan weer op weg naar kampioenschap. Misschien dan wel in de 3de klasse ons geluk beproeven.

Verslag speler Michael Nouris:

Aangezien ik ook de speler ben van dit sterke team, mag ik ook een stukje schrijven!

In eerste instantie zou ik mijn focus leggen op mijn nieuwe hobby, namelijk darts competitie spelen! Daarom zou ik tijdelijk ‘buitenspel’ staan bij tafeltennis. Ik heb mijzelf ook erbij geplaatst om reserve te staan, enkel had ik niet kunnen weten dat Paul een mooie klus aangeboden kreeg in Limburg. Hiermee is hij wel van maandag tot woensdag in het andere kant van ons land. En laat nou uitgerekend de thuiswedstrijden op een woensdag vallen…

Juist jullie voelen hem al aankomen, Dhr. Nouris mocht toch vele wedstrijden spelen. In eerste instanties was ik hier niet blij mee, omdat ik qua werk natuurlijk ook niet soepel  loop. En daarbuiten wil ik ook graag mijn dartscompetitie blijven spelen. Dit is behoorlijk puzzelen kan ik jullie vertellen! En daarbuiten ook nog twee keer invallen in de derde klasse bij team 4 en team 5. Gelukkig had ik qua inplanning met mijn werk en dartscompetitie erg mazzel! Er was zelfs één week waarbij ik vijf dagen werkte, één dag darts competitie en nog een avond tafeltennis heb gespeeld. Mede door dit geluk, heb ik vier wedstrijden mee kunnen spelen met ons team. Hier een kort overzicht.

Wedstrijd 1, was een uitwedstrijd in de opnieuw opgebouwde zaal van DOKO te Velsen Noord. Deze was een paar jaar geleden natuurlijk afgebrand door het vuurwerk tijdens oud en nieuw! De ingang zit tegenwoordig aan de andere kant, jaja het wennen begon alweer. Verder speelde we deze avond met een nieuwe speler die van Rapidity kwam, zijn naam is Maurice Bras. We hadden hem totaal nog niet gezien of gesproken (ik had hem de dag ervoor toegevoegd bij team 7!). Maar goed, de zaal was mooi. Maar ontzettend heet! Het leek werkelijk wel een sauna, zelfs de eigen spelers hadden er last van!! En wat ontzettend opviel was de gif-groene wanden in het complex zelf, deze doen werkelijk pijn aan je ogen! We speelde een mooie wedstrijd waarbij wij allemaal van iemand anders verloren. Maurice had het meeste moeite met de ervaren en oudste speler van de drie, Cees had moeite met de zeer aanvallende speler waarbij hij net aan verloor in vijf games. En ik werd weggeslagen door mijn oud teamgenote (van Rapidity red.) Tamara. Het was nog terecht ook, ze won voor het eerst van mij en het was helaas zeer verdiend! Uitslag 3-7 voor ons! Mooi begin!

Wedstrijd twee moest ik meteen overslaan, Mandy werd die dag geopereerd en dus was ik er de hele dag natuurlijk niet. Dit was helaas wel tegen de concurrent voor de eerste plek. Niels viel voor mij in en kon helaas geen potten breken. Cees en Max konden helaas ook niet meer winnen dan één wedstrijd, uitslag helaas 2-8..

Wedstrijd drie moesten we thuis tegen ZTTC. Ik werd om 18:15 uur gebeld door Cees, hij meldde mij doodleuk dat hij nog in Brussel was!!! HUH!!!!! En nee, het was geen geintje. Cees kwam dus wel maar veel later, wat een topper!!! Helaas moest hij meteen beginnen tegen de sterkste speler van de poule. Wat hij jammerlijk verloor, daarna hebben zowel Michael als Max ook verloren van deze speelster. Waarbij ik erg dichtbij was, daarna kreeg ik ook een compliment dat ze het tegen mij het moeilijkst had van al haar gewonnen wedstrijden. Ja, ze stond ook nog 100%. Momenteel heeft ze er één verloren, maar met 14 uit 15 toch heel knap!! Uitslag dus 7-3 in ons voordeel!

Wedstrijd vier moest ik omzetten zodat ik zelf kon spelen en we dus geen invaller nodig hebben. Dit was een goede keuze, ik won al mijn wedstrijden! Cees ook en Max verloor alleen van de sterkte speler van de tegenpartij. En we wonnen verrassend dik met 9-1! De weg omhoog is ingeslagen!!

Wedstrijd vijf, was uit bij HTC. Op een donderdag, dus je zou zeggen Paul speelt. Helaas was hij verhinderd en moest ik alsnog spelen. Ook dat pakte goed uit, we wonnen alle drie alle wedstrijden en zelfs Max en Cees wonnen de dubbel op fenomenale wijze, 2-0 achter en in de vijfde game 7 matchpoints tegen krijgen!! Maar de 1e matchpoint voor ons, was meteen raak!!! YES!!! De 0-10 was een feit!!

Nu gaan we met een sterk team naar de concurrent toe en hopelijk pakken we ze nu even terug!! Eerste horde is de nr.3 DOKO waar we 3-7 wonnen, ik ben benieuwd en hopelijk worden we kampioen!!! Het zou geweldig zijn!!!

TSTZ Haarlem 7
Klasse 4, Poule Q

Stand, percentages en invallers:

Het Nootwheer 10 5 – 38 Hans J. 14 12 86%
TSTZ Haarlem 7  5 – 32 Arnold 11 7 64%
Uitgeest 3 5 – 28 Hans M. 14 6 43%
Fusia 2 5 – 28 Maurice (J1) 0 0 0%
Tazano ’96 4 5 – 14 Invallers:
ZTTC 12 5 – 10 Fulbert 3 2 66%

Verslag aanvoerder Hans Jansen:

Met een aantrekkelijke mix van ervaring en jeugdig enthousiasme heeft het 7e het strijdperk betreden. Na een vlotte start tegen Tazano 4 volgde een lichte afstraffing tegen het Nootwheer 10. Uit frustratie trakteerden we ZTTC op een ongenadig pak slaag in Zaandam (0-10). Het treffen tegen Fusia 2 eindigde in  een teleurstelling, na een 4-4 tussenstand gingen de laatste twee partijen verloren. Hans van Meeteren was niet in zijn normale doen en dat scheelt al gauw een paar puntjes. Tegen Uitgeest 3 stond de tweede plaats op de ranglijst op het spel. Met behulp van een uitstekende invalbeurt van Fulbert (voor de zieke Arnold) wisten we de tweede plaats overtuigend naar ons toe te trekken (7-3).

Met een achterstand van slechts 6 punten is alles nog mogelijk, het is nog lang geen kerst.

TSTZ Haarlem 8
Klasse 4, Poule P

Stand, percentages en invallers:

US 12 4 – 33 Fulbert 12 11 92%
TSTZ Haarlem 8  4 – 24 Jalmar 12 7 58%
The Victory 8 4 – 17 Paul 9 5 55%
HBC 9 4 – 17 Jan Robert 0 0 0%
VDO 4 4 – 9 Invallers:

Verslag aanvoerder Fulbert Nijpels:

Weinig nieuws vanuit het voorlaatste team. Al vele jaren vormen Jalmar, Paul en Fulbert de basis voor de prestaties en draaien we lekker mee in de 4de klasse. Dit seizoen gaat op dezelfde wijze. Helaas hadden we in de eerste wedstrijd meteen een probleempje met het vinden van een invaller. Paul was op vakantie, Jan-Robbert zat bij U2 in de Ziggodome. Een invaller werd uiteindelijk niet gevonden, zodat Fulbert en Jalmar er met z’n tweeën voorstonden. Uiteindelijk toch nog 4 punten binnen gehaald.

Kijkend naar de huidige stand in 4-P moeten we concluderen dat we tweede staan op 9 punten van de koploper US 12. En dat is nu net het team waar we met z’n tweeën tegen speelden. Was Paul er bij geweest, dan had dat verschil beslist kleiner geweest. Bovendien kwam ook HBC maar met 2 spelers naar US, zodat ze minimaal 6 van de 33 behaalde punten gratis hebben gehad. In de tweede helft gaan we zien of we dat recht kunnen zetten. Onze eerstvolgende wedstrijd is tegen US!

De persoonlijke resultaten liggen dit seizoen wat verder uit elkaar dan anders. Waar het verschil normaal gesproken binnen 10% ligt, steekt Fulbert nu met 92% erg boven Jalmar (58%) en Paul (56%) uit. Een superseizoen voor Fulbert en een minder seizoen voor de andere twee. Jammer dat dit zo samenvalt.

TSTZ Haarlem 9
Klasse 5, Poule F

Stand, percentages en invallers:

Victory ’55 8 5 – 43 Wil 15 10 66%
ASSV 4 5 – 29 Tom 12 8 66%
Amsterdam ’78 11 5 – 26 Ferry (J1) 6 3 50%
TSTZ Haarlem 9  5 – 23 Monique 9 0 0%
Spaarne 8 5 – 20 Niels (J1) 0 0 0%
GSV Heemstede 3 5 – 9 Invallers:

Verslag speler Wil Mobron:

Even een recap. van de competitie, zoals  ik hem ondergaan heb. Een slechte 1ste helft. Maar 1 wedstrijd gewonnen en dus 4 verloren. Het speelt niet inspirerend als je van tevoren weet dat je verliest. De laatste wedstrijd verloren Tom en ik zelfs kansloos. Het team hangt als los zand aan elkaar. Had gehoopt na het vorige rampseizoen (10 minpunten en 3 wedstrijden met 2 man) een plezierige competitie te spelen. Helaas verre van dat. Ook nu  weer allerlei problemen. Momenteel ben ik geblesseerd n.l. een klein scheurtje achter in mijn rechterdijbeen.

Verslag wedstrijdsecretaris:

We hebben de laatste jaren erg veel moeite om ‘lage’ teams in stand te houden. Veel oudgediende stoppen ermee en we hebben nog te weinig mensen zoals Monique (die meteen competitie ging spelen). De jeugdspelers spelen nog gewoon competitie bij de jeugd en daar ligt ook hun prioriteit. Dit is enkel wennen voor Ferry en Niels. Daarbij heeft Monique gezondheidsproblemen opgelopen en nu heeft Wil zelf ook een blessure. Vandaar dat het team op los zand staat zoals Wil beschrijft. Ik probeer mijn best te doen dat we volgende seizoen weer een stabiel vijfde klasse team kunnen vormen! Iedereen moet immers een keer beginnen met de competitie natuurlijk!!

TSTZ Haarlem 1 (Jeugd)
Klasse 2, Poule A

Stand, percentages en invallers:

Amsterdam 3 4 – 29 Niels 9 8 89%
Het Nootwheer 1 4 – 28 Maurice 12 8 67%
TSTZ Haarlem 1 4 – 26 Ferry 12 7 58%
Disnierats 1 4 – 23 Invallers:
VDO 2 4 – 20
HBC 5 4 – 16
Tebunus Alkmaar 1 4 – 8

Verslag aanvoerder Niels Osinga

Een nieuw seizoen een nieuwe start zo zien we dat voor ons dit keer. Niet de 4e klas waar we vorige seizoen 4e werden door wat medische problemen en een teamgenoot die afvalt, maar een overtuigende coach die denkt dat we de 2e klas wel aan kunnen. Met een nieuwe teamgenoot moet dat lukken zei hij nog tegen ons en wij maar denken: wat!! 2e klasse weet je het wel zeker Arno?!

We hebben veel getraind met elkaar met Arno en wat persoonlijke dingen, veel gespind voor al. Het motto voor ons is hoe meer spinnen hoe meer winnen J. Daar naast hebben we natuurlijk een nieuwe teamgenoot: Maurice Bras de gevaarlijke linkse jongen die hiervoor in de 1e klas heeft gespeeld en dat geeft ons meer hoop.

Onze eerste wedstrijd van het seizoen was op zaterdag 12 september waar jammer genoeg Niels Osinga niet bij kon zijn dus moest iemand uit team 2 invallen: Matthijs Willemsens. Tegen het team het Nootwheer 1 waar we eerder tegen speelden in de 4e klasse. We begonnen helaas met een 3-0 achterstand, maar toen kwam de dubbel en hebben we er 3-1 van weten te maken. Daarna is er nog goed gespeeld en was uiteindelijk de stand 6-4 verloren, maar niet slecht voor de 1e keer.

De wedstrijd daarna tegen Amsterdam 3 op zaterdag 19 september was Niels er wel. We begonnen de wedstrijd slecht, we hadden geen focus en ook nog een vrouw die de hele tijd stond te klappen en te schreeuwen waar we niet tegen konden. We kwamen uiteindelijk op een achterstand van 6-0 maar toen kwam Arno binnen en zei: noemen jullie dit spelen ga nou eens meer aanvallen, wees niet zo onzeker, ik wil meer van jullie zien. Dus vervolgens werd het 6-4 en hebben we heerlijk gespeeld.

Volgende wedstrijd die we speelden was thuis tegen Disnierats op 26 september. We waren er op gebrand om van ze te winnen we hadden veel in onze mars en we hadden er zin in. De wedstrijd begon om 10 uur. Niels begon en haalde het eerste punt binnen. Daarna speelde Ferry een prachtige pot en haalde het tweede punt binnen en daarna onze linkshandige wapen Maurice Bras hij haalde het derde punt binnen en zo waren we gebrand om te winnen. Het openen ging heerlijk. Iedereen kon zijn eigen ding doen en zo wonnen we ook 10-0. Door deze stand stonden we eerste met 18 punten!!!!

Ons eerst volgende wedstrijd was tegen HBC op zaterdag 10 oktober. We waren zenuwachtig voor deze partij want we wisten dat ze echt goed waren. We moesten minimaal 7 punten halen om eerste te staan want we hadden een wedstrijd minder gespeeld. Dat wisten we ook, maar Ferry had veel last van zijn knie en daardoor verloor hij er ook 2. We speelden super, Maurice heeft er 3 gewonnen en Niels ook 3 gewonnen, de spannende dubbel ook en zo wonnen we 8-2 en stonden we eerste.

Onze volgende wedstrijd is thuis tegen VDO. We weten hoe goed ze zijn, we staan 3 punten achter op de eerste omdat ze een wedstrijd meer hebben gespeeld. We willen zaterdag minimaal 3 punten pakken natuurlijk maar we gaan onze uiterste best doen om deze partij te winnen.

Ik kan wel voor iedereen spreken van ons team dat we dit seizoen keihard gaan knallen en misschien wel 1e worden zodat we naar de 1e klas promoveren. 

TSTZ Haarlem 2 (Jeugd)
Klasse 5, Poule C

Stand, percentages en invallers:

TSTZ Haarlem 2 5 – 31 Vanessa 12 11 92%
Amsterdam 6 4 – 24 Bart 12 10 83%
AMVJ 2 4 – 22 Matthijs 9 5 56%
The Victory 3 5 – 22 Thijs 12 3 25%
Amstelveen 1 4 – 20 Invallers:
Nieuw Vennep 3 4 – 17
Diemen 4 4 – 14

Verslag spelers Matthijs Willemsens & Bart Harteveld

Na een glorieuze overwinning in de 6e klasse met een enorme voorsprong op de nummer 2 zijn we gepromoveerd naar de 5e klasse. Ook in de 5e klasse hebben we de winnende lijn weten vast te houden, alhoewel Thijs en Matthijs steeds meer zijn gaan verliezen. Dit is ook te zien aan de wedstrijdresultaten die steeds negatiever zijn geworden.

Gelukkig hebben we de sterkste tegenstanders nu achter de rug en gaan we met onze sterkste spelers een wedstrijd tegen de zwakste tegenstanders tegemoet. Met de resultaten van deze wedstrijd hopen we onze voorsprong te behouden, aangezien we van de volgende twee wedstrijden er maar eentje spelen.

We verwachten in de top 4 te blijven en daardoor nog 3 extra wedstrijden te mogen spelen. We hopen, dat de wedstrijden betere uitslagen geven dan voorheen. Met andere woorden: We worden natuurlijk kampioen!!

Met een hecht team zoals de onze wordt dat natuurlijk een zacht gekookt eitje. Onze teamspirit is zo groot, omdat het voor ons natuurlijk niet alleen gaat om te winnen, maar ook vooral om het lol maken.

De overwinning is in zicht maar we moeten onszelf niet overschatten, we moeten er nog even flink tegenaan om het kampioenschap echt realiteit te maken.