Verslag Clubkampioenschappen Senioren 2019

Op zondag 22 september werden de clubkampioenschappen voor senioren gespeeld. Zo’n 23 deelnemers werden verdeeld over drie speelklassen:

  • 6 deelnemers in de 1e klasse
  • 6 deelnemers in de 2e/3e klasse
  • 11 deelnemers in de 4e/5e klasse en recreanten

In de 4e/5e en recreanten klasse waren dus de meeste deelnemers. Deze spelers werden verdeeld over twee poules, één van 5 en één van 6 spelers.

De nummers 1 en 2 van beide poules moesten daarna kruisfinales spelen.  In de poule van 5 werd Irene de Jong eerste en Trevor Waal werd tweede. In de andere poule werd Mircea Damian eerste en Bernd Tebje werd tweede. In de kruisfinales won Irene van Bernd en Mircea won van Trevor.

In de finale moesten Irene en Mircea dus bepalen wie de kampioen in deze klasse zou worden. Na een zeer spannende strijd won Irene uiteindelijk de titel. Mircea werd dus tweede en Trevor is uiteindelijk derde geworden.

   

De poule met de 2e en 3e klasse spelers speelden ook een zeskamp. In deze poule waren meerdere kanshebbers voor de titel in deze klasse. Dat bleek ook wel omdat niemand hier alle wedstrijden won. Echter met slechts één verliespartij werd Ben van der Aar hier de kampioen. Gert van Ee verloor er weliswaar ook maar één, maar dat was net van Ben, dus werd Gert tweede. Bart Mendel veroverde hier de derde plaats.

   

In de eerste klasse deden niet alle spelers van de eerste twee teams mee, maar wel speelde er twee nieuwe leden mee in deze poule. Kevin Pijnenburg uit Tilburg, die stage loopt in Haarlem en doordeweeks bij ons is komen spelen. En Brigi Piroska, een jongedame uit Hongarije die een paar weken geleden een keertje kwam kijken bij onze club. Altijd leuk om weer nieuwe leden te zien spelen. Helaas voor hen bleek de gevestigde orde net te sterk voor hen.  Ze speelden een zeskamp, de indeling/plaatsing was op basis van de rating van de NTTB. Uiteindelijk was het Lesley Wielingen die al zijn wedstrijden won en dus de eerste plaats behaalde. Ron Doevendans wist knap tweede te worden, met zijn lastige speelstijl wist hij toch weer een aantal medespelers uit te schakelen. Paul van Beers werd uiteindelijk derde.

 

 

Na de finales werd er “om des keizers baard” nog een soort supercup finale gespeeld tussen de clubkampioen Lesley en de nummer 1 van de 2e/3e klasse Ben. Lesley had ondertussen wat bier op en nam deze wedstrijd niet helemaal serieus en daardoor kon Ben ook deze overwinning bijschrijven.

De prijsuitreiking van de wisselbekers werd dit jaar gedaan door Arnold van Strien. Arnold draagt de vereniging een warm hart toe. Hij is één van onze sponsors en zijn vader Ad van Strien was één van de oprichters van de vereniging Te Zaanen, één van de originele verenigingen van onze fusievereniging ( de TZ uit TSTZ Haarlem). De wisselbekers zijn ook ter beschikking gesteld door Arnold en zijn broer en zijn opgedragen aan hun ouder Ad en Do van Strien.

Het was dit jaar voor het eerst dat we deze kampioenschappen hebben georganiseerd op een zondag in plaats van de gebruikelijke vrijdagavond.

Hierdoor zorgden we er voor dat het geen nachtwerk werd en dat we zonder tijdsdruk het toernooi uitstekend konden uitspelen. Tegen 17:00 uur waren we klaar met spelen.

Het was een hele geslaagde dag! Hopelijk volgend jaar toch weer wat meer deelnemers!

Met sportieve groet

Ruud Nouris