Roel Bisschop wint WUTTO Plankentoernooi 2015

Op 16 oktober werd er weer gestreden om de titel ‘WUTTO Plankenkoning van TSTZ Haarlem’. Er zijn twee soorten plankentoernooien op de club, namelijk het zgn. ‘Blauwe planken toernooi’, waarbij wordt gespeeld met zelfgemaakte blauw geverfde batjes van alleen maar hout en dus zonder rubber erop en het ‘WUTTO Plankentoernooi’, waarbij gespeeld wordt met de officiële door de NTTB goedgekeurde planken, dwz. planken met nopjesrubber zonder onderlaag. Er was vrijdag 16 oktober een record aantal deelnemers, namelijk 26, waaronder 4 jeugdleden! Het was super gezellig en er werd gestreden op het scherpst van de snede. Na de voorrondes en de kwartfinales waren er nog vier over voor de halve finale. In de ene halve finale won Max van Raay van Stefan Verwey en in de andere won Roel Bisschop van Ron Doevendans. In de finale won Roel van Max met 3-0. Een zeer geslaagde avond met een terechte winnaar! Prima georganiseerd door Peter Schouten en Martin van Westerhoven. Op de foto is goed te zien wat een prachtige prijs er bij deze titel hoort. Een wisseltrofee gemaakt door Peter Schouten. Na de foto’s kun je nog een uitgebreider verslag lezen van Michael Nouris over dit leuke toernooi.

WuttoPlankentoernooi001 WuttoPlankentoernooi002

 

Uitgebreid verslag van Michael Nouris

Op deze mooie vrijdag was het weer tijd om ons jaarlijkse plankentoernooi te organiseren! Waarbij het mooi was te zien dat er behoorlijk wat leden waren gekomen om dit spektakel mee te maken. Er waren zo’n 28 leden aanwezig. Waarbij alles werd verdeeld qua sterkte in de ogen van de organisatie van Martin en Peter. De sterkte was wel gebaseerd op planken ervaring en sterkte! Helaas was er niet van alle leden bekend hoe zij met een plank konden spelen. Juist daarom werden er interessante poules gemaakt.

Poule A, bestond uit Lesley Wielingen, Ruud Nouris, Roel Bisschop, Michael Nouris (oud wereldkampioen WUTTO klasse 3 & 4), Paul Oomen, Philip vd Veldt en jeugdspeler Matthijs Willemse.

Poule B, bestond uit Marcel vd Vuurst-de Vries, Stefan Verweij (oud planken kampioen TSTZ Haarlem), Hans Luiten, Anton van Alebeek, Cees Numan, Jan Schoemaker en Hans Jansen.

Poule C, Denami Boonstra, Ferenc Born, Edwin vd Aar, Max van Raay (the all-time plankenspeler), Adam Cichon en jeugdspeler Bart Harteveld.

Poule D, Ron Doevendans (oud plankenkampioen TSTZ Haarlem), Leo vd Horst, Peter Schouten, Hans van Meeteren en jeugdspelers Thijs Deen en Ferry van Leuffen.

Hierbij gingen er diverse mooie potten gespeeld worden deze avond. De enige poule die bovenin niet spannend was, was poule D. Hierbij werd Ron Doevendans met vijf keer een whitewash (2-0) overtuigend kampioen van zijn poule. Hierbij werd Leo netjes tweede achter Ron.

Poule B en C waren bovenin beduidend spannender. Hierbij werd in Poule B winnaar Stefan Verweij die hierbij maar 1 puntje onderweg verloor tegen Marcel. Dan zou je zeggen Marcel is de nummer twee, maar nee! Hij verliest het met onderling resultaat van Hans Luiten! Hierbij was het dus erg spannend. Poule C had ook drie kandidaten die door konden gaan. Op voorhand zou je zeggen dat Denami en Max de favoriete zijn, ja dat klopt. Max, Adam en Denami zijn op ‘1’ punt van elkaar geëindigd! Helaas was het Denami, die net een punt tekort kwam. En Max en Adam speelde onderling gelijk in de poule, maar de cijfers waren 11-4 en 7-11 in het voordeel van Max. Dus Max werd 1ste!

Poule A, achteraf gezien de meest aan elkaar gewaagde poule. Waarbij er een behoorlijke verrassing meespeelde. Dat is Roel Bisschop! Waarbij de vader-zoon clash opnieuw mocht plaatsvinden, en wederom werd dat 1-1. Waarbij Lesley vooral aan het genieten was van alle mooie clashes, deed ook Lesley nog mee om de eerste twee plekken. Onderling tegen Michael werd het ook 1-1, waarbij Lesley knap terugkwam de tweede game. Ook speelde Lesley tegen Ruud 1-1. Waarbij Roel al zijn partijen won na de eerste wedstrijd tegen Ruud, hierbij speelde zij gelijk. Oftewel, Roel wordt 1ste en daarachter zijn Ruud, Lesley en Michael op ‘1’ punt van elkaar geëindigd! Hierbij was Ruud de gelukkige laatste door net dat ene puntje tegen Roel te winnen!

De kwartfinales waren dus:

Ron Doevendans – Adam Cichon 2 – 1
Max van Raay – Hans Luiten 2 – 0
Roel Bisschop – Leo van der Horst 2 – 0
Ruud Nouris – Stefan Verweij 1 – 2

Hierbij waren vooral de wedstrijden tussen Ron en Adam, Ruud en Stefan het spannendst. Vooral Ruud kwam net aan te kort tegen Stefan met een ongelukkige netbal op 11-12.

De halve finales waren:

Max van Raay – Stefan Verweij 2 – 0
Ron Doevendans – Roel Bisschop 0 – 2

De halve finales waren op voorhand mooie partijen, maar in werkelijkheid ging het een eenzijdige kant op.

De absolute finale:

Max van Raay – Roel Bisschop 0 – 3

Waarbij de verrassende kampioen Roel Bisschop heet! Roel nogmaals van harte gefeliciteerd en volgend jaar ben jij de te kloppen speler!! En natuurlijk een speciale dank aan Peter Schouten die de schitterende eigengemaakte trofee mocht overhandigen aan Roel!

Tot volgend jaar!!!

Michael Nouris