Ferenc Born, Michael Nouris en Mircea Damian zijn de clubkampioenen 2018

Vrijdag 26 januari 2018 werden weer de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden bij TSTZ Haarlem. Organisator Martin van Westerhoven verwelkomde 25 deelnemers. 8 in categorie A (niveau 2e klasse en hoger), 10 in categorie B (niveau 3e en 4e klasse) en voor het eerst de categorie C (niveau 5e en 6e klasse) 7 deelnemers. Helaas waren er in de A poule enkele afwezigen door onder andere ziekte, maar de kampioen van vorig jaar (Ferenc Born) was er wel en hij maakte zijn favorietenrol meer dan waar. Hij rekende in de halve finale af met Lesley en in de finale met 3-0 met Arno. Arno won in de halve finale van Roel zodat hij in de finale tegen Ferenc kon aantreden. Sowieso knap dat Arno, die kampt met een zeer vervelende knieblessure, zo ver nog kon reiken. Bij de strijd om de 3e en 4e plaats won Lesley met 3-2 van Roel.

In de categorie B prolongeerde Michael Nouris zijn titel van vorig jaar. Hij won in de finale met 3-0 van de verrassende Arnold Sinay. In de halve finale was het net zoals vorig een vader-zoon strijd. Michael trok tegen zijn vader (die helaas niet op volle kracht kan spelen vanwege een schouderblessure) aan het langste eind. Arnold won in zijn halve finale van Cees Numan. In de finale kwam hij echter duidelijk tekort tegen de geslepen Michael.

Voor het eerst stond een categorie C op het programma. Voorheen werden 5e en 6e klasse spelers bij Categorie B gevoegd. Maar het verschil tussen de verschillende niveaus in die categorie is dan te groot. Plus dat we nu veel meer spelers hebben in de C-categorie. En… deze categorie is absoluut een blijver, want wat werd er gestreden, soms op het scherpst van de snede! Prachtig om te zien. Er werd een zevenkamp gespeeld, zodat er geen halve en finalewedstrijden waren. Kampioen werd Mircea Damian, die in zijn laatste partij de groots mogelijke moeite had om van Hans van Rossem te winnen. Het werd 3-2 voor Mircea, nadat Hans een matchpoint niet had kunnen verzilveren. Hans werd hierdoor derde achter nieuwkomer René Roozen die een meer dan verdienstelijk debuut op dit toernooi maakte.

Al met al weer een fantastisch toernooi waarover door de deelnemers nog tot in de kleine uurtjes werd nagepraat. Bijgaand enkele foto’s van de finale en de prijswinnaars in de alle categoriën.