Ferenc Born en Michael Nouris zijn de clubkampioenen van 2017

Vrijdag 20 januari 2017 werd er weer gestreden om de titel clubkampioen van TSTZ Haarlem in zowel de A en B categorie. In de A-categorie waren veel toppers (11) present en werd er ook dit jaar weer gestreden op het scherpst van de snede, soms gepaard gaand met veel verbaal geweld.  De A-categorie was onderverdeeld in twee poules (1 van 5 en 1 van 6 deelnemers). In de eerste poule werd Ferenc Born eerste en Marcel van der Vuurst de Vries tweede. In de andere poule werd Roel Bisschop eerste en Sanne van Loon tweede. De kruisfinales waren dan Ferenc tegen Sanne en Marcel tegen Roel. Ferenc won met 3-1 en Marcel met 3-0, dus we kregen voor de finale een herhaling van de wedstrijd van de voorronde namelijk Ferenc tegen Marcel (wat toen in een 3-1 overwinning voor Ferenc eindigde). In de finale moest Marcel helaas bij een 1-1 stand in games afhaken met een blessure aan zijn elleboog, zodat Ferenc de nieuwe clubkampioen 2017 werd en de opvolger van Arno Henzen werd, die de titel in 2016 greep! De wedstrijd om de derde en vierde plaats werd niet meer gespeeld omdat Sanne de laatste bus naar huis moest halen. Hierdoor werd Roel derde, die in de voorronde reeds met 3-0 van Sanne gewonnen had.

In de B-categorie waren er 12 deelnemers. Ook deze werden ingedeeld in twee poules (van 6). Eerste in poule 1 werd Hans Luiten met op de tweede plaats Michael Nouris. In de tweede poule werd Ruud Nouris eerste gevolgd door Leo van der Horst op de tweede plaats. Zodat de halve finales werden Hans tegen Leo en een vader en zoon confrontatie in de andere halve finale. Hans won met 3-1 van Leo en Michael won met 3-2 van Ruud. Dat laatste was een uniek moment omdat Michael nog niet eerder in een officiële wedstrijd van zijn vader gewonnen had. In de finale revancheerde Michael zich tegen Hans van zijn verlies de voorronde en won met 3-0, zodat hij de nieuwe clubkampioen in de B-categorie werd! hij nam de titel over van Hans Jansen, die kampioen was in 2016.

Al met al weer een mooi toernooi met dank aan Michael voor de organisatie. Door afwezigheid van Martin van Westerhoven had hij de organisatie op zich genomen. Bijgaand enkele foto’s van de finale en de prijswinnaars in de A-categorie.