Familietoernooi 15 april 2018

Na succesvolle edities in 2015 en 2016 was het weer hoog tijd voor het Familietoernooi!

Twaalf familieteams hadden zich opgegeven voor het Familietoernooi 2018 op onze club! Alle samenstellingen waren toegestaan, als één van de familieleden maar lid is van onze club. Vele jeugdleden deden mee met één van hun ouders, maar ook seniorleden deden mee met hun zoon of dochter. Eén team was op het laatst verhinderd, zodat met elf teams het toernooi werd begonnen om 11.00 uur. Een poule van zes en een poule van vijf teams. Er werd gespeeld volgens het halve Daviscup systeem. Namelijk twee enkels en één dubbel. Enkels ‘jong’ tegen ‘jong’ en ‘senior’ tegen ‘senior’. Arno en Ferenc demonstreerden in een poulewedstrijd alle mogelijke slagenwisselingen. Met een hapje en drankje was er een zeer gezellige sfeer en waren er vele enthousiaste reacties, ook al werd er af en toe op het scherpst van de snede gespeeld.

Winnaar uiteindelijk in poule A was Bart Harteveld met vader Teun en op de tweede plaats eindigde Randy Ruwiel met vader Gerard. Eerste in poule B werd Vanessa Liermann met vader Bernd. Tweede werd Jan Schaap met vader Joram. Daarna werden er spannende halve finales gespeeld. De overige teams speelden nog een wedstrijd om alle nog overgebleven energie kwijt te raken en de eindrangschikking te bepalen.

De finale was bloedstollend spannend, waarbij de andere teams enthousiast beide teams aanmoedigden. Dezelfde teams als in 2016 stonden tegen elkaar in de finale, dus de druk aan beide kanten werd flink opgevoerd. Bart won van Vanessa, maar Bernd won van Teun. De beslissing moest komen in het dubbel waarbij Vanessa en Bernd de beslissende game met 11-8 wonnen. Hiermee namen ze revanche op de eerdere verloren finale tegen Bart en Teun.

Eindrangschikking:

1e: Vanessa/Bernd

2e: Bart/Teun

3e/4e: Randy/Gerard en Jan/Joram

5e: Rein/Jan

6e: Andie/Jaap

7e: Thomas/Ferenc

8e: Matei/Mircea

9e/10e: Sander/Isabel en Dewi/Astrid

11e: Björn/Wendy

 

Het was weer een zeer geslaagd toernooi!!!