1e Darfeltennistoernooi groot succes!

Zondag 15 januari 2017 werd een uniek toernooi georganiseerd in de zalen van TSTZ Haarlem. Namelijk een gecombineerd toernooi van Tafeltennis en Darts, oftewel ‘Darfeltennis’. Totaal 24 deelnemers afkomstig van 7 verschillende tafeltennisverenigingen en diverse dartverenigingen gingen de sportieve strijd met elkaar aan. Elke speler had een dartbijnaam. Voor zover wij weten is zo’n toernooi nog niet eerder in Nederland georganiseerd. Met veel enthousiasme werd er al om half tien ’s ochtends begonnen en om half zeven ’s avonds werd de laatste wedstrijd gespeeld. Iedereen speelde evenveel wedstrijden gedurende de dag. Er werd begonnen in 3 achtkampen, waar de spelers eerst tegen elkaar een volledige achtkamp tafeltennisten (twee games, waardoor de uitslag per wedstrijd 2-0, 1-1 of 0-2 kon worden) en vervolgens speelden dezelfde spelers een dartachtkamp (één leg vanaf 501. De eerste die 170 bereikte kreeg een punt en degene die uitgooide het tweede punt. Ook hierbij kon de uitslag 2-0, 1-1 of 0-2 worden). De resultaten van het tafeltennis en de darts werden vervolgens opgeteld om de uiteindelijke stand per achtkamp vast te stellen. In de vervolgronde werden er vier zeskampen gespeeld. In poule A kwamen de nrs. 1 en 2 uit de achtkampen bij elkaar en gingen zij strijden om de plaatsen 1 t/m 6; in poule B de nrs. 3 en 4 van de achtkampen, in poule C de nrs. 5 en 6 en poule D de nrs. 7 en 8. Uiteindelijk konden we precies vaststellen wie de nr. 1 t/m 24 werden.

Kampioen van het toernooi (winnaar poule A) werd Roel – ‘The Bischop’ – Bisschop met een totaal van 37 punten. Roel ontving naast een beker ook de schitterende wisselbokaal (ontworpen door Peter Schouten). 2e werd Ron – ‘The Doef’ – Doevendans met een totaal van 33 punten net zoveel als de nr. 3 Jorin – ‘The Hungarian Beast’ – van der Aar, maar onderling had Ron van Jorin gewonnen. Winnaar van poule B (oftewel plaats 7) werd Ferenc – ‘The Wild’ – Born, van poule C (plaats 13), Niels – ‘The unbeatable Lion’ – van Wijnen en poule D (plaats 19) werd gewonnen door Ferry – ‘Ferry Good’ – van Leuffen. Bijgaand een foto met de prijswinnaars. Alle deelnemers kregen een set ‘flights’ uitgereikt met daarop het logo van het Darfeltennis.

Al met al een zeer geslaagd toernooi dat absoluut voor herhaling vatbaar is! Met dank aan ieder die op organisatorisch gebied een bijdrage heeft geleverd. Op basis van de resultaten van dit toernooi is een Darfeltennisranglijst opgesteld. Wij hopen op enig moment landelijk dit toernooi te organiseren en misschien wordt het zelfs internationaal (met als resultaat de World Darbletennis ranking).

Bijgaand een overzicht van de resultaten, de darfeltennisranglijst en diverse foto’s van het toernooi.

Klik hier voor de resultaten van de 1e ronde poule 1.
Klik hier voor de resultaten van de 1e ronde poule 2.
Klik hier voor de resultaten van de 1e ronde poule 3.
Klik hier voor de resultaten van de 2e ronde poule A.
Klik hier voor de resultaten van de 2e ronde poule B.
Klik hier voor de resultaten van de 2e ronde poule C.
Klik hier voor de resultaten van de 2e ronde poule D.

Klik hier voor het verschil in positie vooraf en behaald resultaat.
Klik hier voor de eindstand van de officieuze NK Darfeltennis.
Klik hier voor de World Ranking Darbletennis.

Het organisatiecomité

Paul van Beers
Ron Doevendans
Michael Nouris
Hiddo Pronk