Algemeen

Het “Schaap” is de mascotte van de eerste twee senioren teams. Naast de strijd in de competitie tegen de tegenstanders is het ludieke idee ontstaan in de jaren 2008/2009 om ook een soort onderlinge competitie te hebben bij de competitie wedstrijden.

Degene die op een avond het beste gespeeld heeft is de “Kartrekker” en degene die het minst presteert is het “Schaap” en krijgt dan daadwerkelijk een pluchen schaap overhandigd. Van de “Kartrekker” en het “Schaap” wordt de laatste jaren na elke wedstrijd een foto gemaakt. Zo ontstaat er aan het eind van een competitieseizoen een collage van tien foto’s. De collage wordt ingelijst en enkele van de collage’s hangen bij diverse spelers thuis.

Het “Schaap” heeft natuurlijk wel een motiverende kracht in de competitie, want niemand wil het “Schaap” zijn, zodat we elkaar scherp houden.

Bij een gelijke stand in wedstrijden, worden de games geteld. Zijn de games ook gelijk, dan worden de punten geteld om uiteindelijk het “Schaap” en de “Kartrekker” te kunnen vaststellen. Het dubbel wordt niet meegeteld in deze bijzondere competitie.

Klik HIER voor de collages van de afgelopen seizoenen.