Algemeen

Het bestuur van de tafeltennisvereniging TSTZ-Haarlem streeft naar een sportieve en gezellige jeugdafdeling, vanuit het besef dat daarmee de toekomst van de vereniging en de tafeltennissport het beste gewaarborgd kan worden. Ons beleid is er op gericht om komende jaren speciale aandacht aan de jeugd te besteden.

Ambitie

Uitgaande van de huidige faciliteiten, de beschikbare trainers en de verwachte nieuwe aanloop, streven we naar meerdere jeugdteams, die in de competitie uit kunnen komen. Hiervoor willen we de jeugd goed trainen en hebben we een stabiel aantal jeugdleden nodig, zo rond de 20. Op dit moment zijn er ca. 10 jeugdleden lid. Dat betekent dat er ruimte is voor nieuwe leden.

De jeugd krijgt een gedegen en professionele training. De ambitie is om het aantal jeugdleden in de komende jaren gestaag te laten groeien.

Training en vrij spelen voor de jeugd

Jeugdspelers worden onderscheiden naar leeftijd (junioren, kadetten, pupillen en welpen) en speelsterkte. Dit onderscheid zien we ook terug in de verschillende competitieteams. Op twee avonden in de week wordt er training gegeven. De trainingen worden verzorgd door leden van de vereniging, een speler van één van de hoogste herenteams, en door de meervoudig Nederlands kampioene bij de meisjes in de afgelopen jaren (nummer 1 op de Nederlandse ranglijst, maart 2016).

Maandagavond
Training van 18:30 tot 20:00 uur door Arno Henzen.

Dinsdagavond en Woensdagavond
Vrijspelen voor de jeugd van 19:30 tot 20:15 uur.

Donderdagavond
Training van 18.00 tot 20:00 door Angelique Gertenbach.

Schoolvakanties 2017/2018

Herfstvakantie : 21 oktober t/m 29 oktober 2017
Kerstvakantie : 23 december 2017 t/m 7 januari 2018
Voorjaarsvakantie : 24 februari 2018 t/m 4 maart 2018
Meivakantie : 28 april 2018 t/m 6 mei 2018
Zomervakantie : 21 juli 2018 t/m 2 september 2018

Competitie

De competitie van de NTTB afdeling Holland Noord op zaterdagen bestaat uit een voorjaarscompetitie (vanaf eind januari 10 speelweken) en een najaarscompetitie (vanaf half september 10 speelweken). In de afdelingsregio wordt er tegen andere verenigingen gespeeld in uit- en thuiswedstrijden. De jeugdcoördinator en trainers gaan ervan uit dat ouders van kinderen die in de teams uitkomen, de kinderen begeleiden bij de uitwedstrijden en het vervoer zelf onderling regelen. De competitieschema’s worden op de club ruim op tijd opgehangen en zijn ook hier te vinden op de site van de afdeling. Op dit moment doen we met twee teams mee aan de competitie.

Overige activiteiten

Meerdere malen per jaar organiseren we voor de jeugd deelname aan externe toernooien, zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse afdelingskampioenschappen. Verder worden er binnen de vereniging ook toernooien georganiseerd, zoals de clubkampioenschappen, een discotoernooi, een vrienden/vriendinnentoernooi, een familietoernooi, in mei het bekende en gekke plankentoernooi en in december het gezellige kersttoernooi.

Spelen tijdens de vakantie

In de schoolvakantie(s) is de zaal gewoon alle avonden open, behalve tijdens de zomer- en kerstvakantie. Tijdens de zomervakantie is de zaal open op de dinsdag en donderdagavond vanaf 19.30 uur voor jeugd en senioren. Tijdens de kerstvakantie is de zaal open op de dinsdagavond vanaf 19.30 uur voor jeugd en senioren. Tijdens de zomer- en kerstvakantie wordt er geen training geven.

Functionarissen

Bestuurslid Jeugdzaken: Arno Henzen

Wedstrijdsecretaris Jeugd: Arno Henzen

Jeugdtrainers: Arno Henzen en Angelique Gertenbach

Informatie

Voor informatie over jeugdtafeltennis kunt u contact opnemen met Arno Henzen via: jeugd@tstz-haarlem.nl of via: 06-22226735.

Spelregelboekje voor de jeugd