Zeer succesvol event ‘De Beste Pingponger van Haarlem’

18, 19 en 20 januari 2019 werd de eerste zeer succesvolle editie van De Beste Pingponger van Haarlem georganiseerd in de speelzalen van ttv Spaarne en TSTZ Haarlem. Maar liefst 130 Haarlemmers hadden zich ingeschreven voor het evenement. Na drie dagen vol strijd en zeer veel enthousiasme bij alle deelnemers waren Victor Kastelein, Jens Wiersma, JP Haarlem en Oscar de Bock de grote winnaars.

Met overmacht wist Jens Wiersma in de finale van de Ripperdaklasse, de categorie voor gevorderden, Nard Koppen te verslaan. De student Sportkunde aan InHolland in Haarlem mag zich daarmee ‘De Beste Pingponger van Haarlem’ noemen. Jens: “Het is een eer deze titel te mogen dragen, zeker ook gezien het sterke deelnemersveld. Ik vond het vooral heel leuk om mee te doen.” Op de 3e plaats eindigde Maarten Nouwen die in een spannende strijd om de 3e en 4e plaats onze Ferenc Born achter zich liet. Ferenc kan terugkijken op een zeer succesvol toernooi. Zo versloeg hij in de kwartfinale de sterke Ron van der Burg.

In de klasse voor de ‘gewone’ talenten, de Kenauklasse, wist Victor Kastelein de titel binnen te slepen. Victor: “Ik heb vroeger veel getafeltennist, maar de afgelopen jaren helemaal niet meer. Dat was ook wel te zien tijdens de kwalificatie. Gelukkig liep het op de finaledag weer als vanouds.” Tweede werd Jeffrey Engelenberg en 3e Saiying Xue. De competitie om De Hardste Smash van Haarlem werd gewonnen door Oscar de Bock. Hij sloeg maar liefst 113 km/h en wist daarmee zijn vader, 104 km/h, net achter zich te houden.

Er werd naast de individuele prijzen ook gestreden om de titel ‘Het Beste Pingpongbedrijf van Haarlem’. De ‘bedrijven’ Van der Aar Tuinen, 2Basics, Paulus Mavo, Olympia uitzendbureau, De Heer & Partners en JP Haarlem hadden zich met één of meerdere teams ingeschreven. Zo deed ook JP Haarlem met meerdere teams mee en hun ‘3de’ wist de felbegeerde titel te bemachtigen. De winst van aanvoerder Victor in de Kenauklasse leverde net voldoende punten op om De Heer & Partners achter zich te houden.

De prijsuitreiking van De Beste Pingponger van Haarlem werd gedaan door de wethouder sport, Merijn Snoek. De wethouder: “Het is mooi om te zien dat vanuit een samenwerking van meerdere verenigingen zo’n leuk toernooi ontstaat dat meteen zoveel deelnemers trekt. Ik kijk al uit naar de volgende editie en verwacht dan zelf ook mee te doen”.

De organisatie dankt degenen die dit fantastische event mede mogelijk hebben gemaakt, te weten de sponsors Van der Aar Tuinen, OfficeCity kantoormeubelen, Sport Europe tafeltennisspecialist, Nouris Security en Een Zakelijke Website en de beide tafeltennisverenigingen ttv Spaarne en TSTZ Haarlem.

Op de foto’s hierna zijn achtereenvolgens te zien: 1. De nrs. 3, 1 en 2 in de Kenauklasse, 2. De nrs. 2, 1 en 3 in de Ripperdaklasse, De winnaar van ‘De hardste smash’ en 4. Namens het team van JP Haarlem 3 de winnaar van ‘Het beste Pingpongbedrijf van Haarlem. Op foto’s 2 en 4 is ook de wethouder Merijn Snoek zichtbaar.