Jeugd: Diederik Steunenberg Toernooi Zwolle

Zaterdag 19 januari 2019 deed de jeugd van TSTZ Haarlem zoals elk jaar mee aan het Diederik Steunenberg Toernooi. Dit toernooi werd voor de 9e keer georganiseerd door Tafeltennis Zwolle ter nagedachtenis aan Diederik Steunenberg, de 12-jarige jeugdspeler die in 2008 plotseling overleed. We waren met 8 spelers met auto’s en trein afgereisd naar Zwolle voor ons jaarlijks gezellige uitstapje. We kijken terug op een sportieve en gezellige dag.

Vanuit het hele land waren ruim honderd jeugdspelers naar Zwolle gekomen om met elkaar de sportieve strijd aan te gaan. De spelers werden ingedeeld in verschillende categorieën, waarin de beste twee spelers een leuke prijs wonnen. Bovendien was ertussendoor een groot ‘Rond de tafel-toernooi’, waarbij de spelers het moesten opnemen tegen oud-Eredivisiespeler en meervoudig Paralympisch medaillewinnaar Gerben Last.

Het ‘Rond de tafel-toernooi’ in de D-categorie werd gewonnen door Rein Mul! Na een half uur hard lopen bleef hij als laatste staan van de circa 25 spelers! Een mooie medaille voor onze kampioen!

         

Bij de tafeltenniswedstrijden werd er veel gewonnen en verloren. De prijzen werden net niet gehaald, al waren meerdere spelers trots om het hoofdtoernooi te halen. De spelers probeerden elkaar te coachen en aan te moedigen, kortom de echte teamspirit. Een goede training voor de competitie!

   

Iedereen dank voor de hele gezellige dag en hopelijk allemaal weer meedoen aan de 10e editie in januari 2020!

Arno Henzen

(Meer foto’s van het toernooi zijn te vinden op: http://diederiktoernooi.tafeltenniszwolle.nl.)